Slavia touží vítězstvím v poháru získat double, Baník chce první trofej po 14 letech

Ligový titul už si v předstihu zajistili, ty největší oslavy ale odložili a budou se snažit získat ještě jednu trofej. Fotbalisty Slavie ve středu čeká finále domácího poháru v Olomouci proti Baníku Ostrava.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté slaví zisk ligového titulu.

Slávisté slaví zisk ligového titulu. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Slavia zažívá velmi povedenou sezonu. V lize už má před závěrečným kolem pětizápasové nadstavby jisté prvenství, v Evropské lize došla až do čtvrtfinále a povedený ročník by ráda podtrhla triumfem v MOL Cupu. Červenobílí v samostatné historii dosud hráli finále poháru čtyřikrát a pokaždé zvítězili – v letech 1997, 1999, 2002 a loni.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia touží vítězstvím v poháru získat double, Baník chce první trofej po 14 letech

Triumf v poháru by pro sešívané znamenal zisk doublu, tedy vítězství v lize i v poháru v jedné sezoně. To se Slavii povedlo naposledy v roce 1942.

„Kdyby se to podařilo, bylo by to super. 77 let to Slavia neměla, tak doufáme, že to získáme,“ říká obránce Jan Bořil. „Je to neopakovatelná příležitost a my ji chceme chytit,“ dodává asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Zatímco Slavia vyhrála domácí pohár v samostatné historii čtyřikrát, Ostrava dosud jen v roce 2005, kdy ve finále v Olomouci porazila Slovácko. To byla také poslední trofej, kterou Baník vybojoval.

Slezané už pět soutěžních zápasů po sobě neskórovali, sebevědomí jim ale dodává vzpomínka na podzimní ligový zápas, v němž doma porazili Slavii 2:1, přestože skoro celé utkání hráli bez vyloučeného Baroše.

„Slavia má více utkání výborných než špatných, široký kádr, obrovsky silný tým. Po většinu zápasů je jejich centrální postavou Souček a obranná dvojice, která se stabilizovala a je těžko průchozí,“ říká ostravský kouč Bohumil Páník, ale zároveň odmítá, že by se mu z nervozity z těžkého zápasu špatně spalo.

„Když nespím, dám si jedno pivo a už spím dobře. Sice se vzbudím ve tři a přečtu si, co je ve světě nového, ale pak zase usnu,“ usmívá se Páník.

Úplně lehce se ale v posledních dnech zřejmě nespí bezpečnostnímu manažerovi olomoucké Sigmy Milanu Zapletalovi, který řeší zajištění bezpečnosti na zápase, na který dorazí asi čtyři tisíce fanoušků obou klubů.

„Postupně s těmi lidmi komunikujeme, scházíme se s nimi, ať už s jednotlivými veliteli, nebo majiteli agentur. Řešíme různé postupy a tak dál,“ říká Zapletal.

Finále MOL Cupu mezi Slavií a Baníkem je na programu ve středu v 19.15. Na iROZHLAS.cz budeme průběh utkání sledovat online.

Tomáš Minarčík, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme