Fotbalisté Plzně postoupili v poháru přes Chlumec až v prodloužení, Baník vyřadil Slavii

Fotbalisté Viktorie Plzeň měli v osmifinále Mol Cupu na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou namále, nakonec ale v prodloužení vybojovali vítězství 4:3 a postoupili mezi nejlepších osm. Mladá Boleslav si zajistila postup vítězstvím 3:1 nad Zlínem. Sparta vyhrála 4:0 v Českých Budějovicích. Baník Ostrava se postaral o překvapení, když vyřadil Slavii po výsledku 2:0 po prodloužení. Liberec postoupil díky výsledku 2:0 přes Teplice.

Tento článek je více než rok starý.

Chlumec nad Cidlinou (Aktualizováno: 19:34 30. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně.

Fotbalisté Plzně. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Pro Chlumec nad Cidlinou tak končí cesta turnajem, během které dokázal vyřadit i Příbram a Bohemians. A ani osmifinále se pro outsidera nevyvíjelo vůbec špatně, protože ve 20. se trefil Tomáš Bastin a domácí šli do vedení.

Fotbalový Mol Cup zná první čtvrtfinalisty. Jablonec vyřadil Opavu, Olomouc pražskou Duklu

Číst článek

Když se pak krátce po přestávce stejný hráč prosadil ještě jednou, zdálo se, že se rodí další senzace. Druhý tým prvoligové tabulky se ale vzpamatoval a během devíti minut dokázal skóre otočit. Velkou zásluhu na tom měl střídající kanonýr Michael Krmenčík, který nejdřív snížil po přihrávce Davida Limberského a hned vzápětí vyrovnal, když dorážel střelu Tomáše Chorého. Gól na 3:2 pak v 83. minutě vstřelil obránce Luděk Pernica.

Ačkoliv se zdálo, že hosté už si vedení zkušeně pohlídají, v poslední minutě viděly necelé čtyři tisícovky diváků vyrovnávací branku na 3:3, když se z dorážky prosadil Jan Labíjk.

Zápas se tak přehoupl do prodloužení, kde nejdřív domácí přečkali velkou šanci Joela Kayamby, jehož střelu vykopával z brankové čáry obránce Havel, nakonec ale přeci jen inkasovali. Pernica nejdřív napálil břevno, pak se ale míč dostal ke Krmenčíkovi a ten svým třetím gólem v zápase vystřelil Plzni vítězství 4:3.

Ve druhém zápase si Mladá Boleslav poradila se Zlínem, přestože po 19 minutách prohrávala po gólu Antonína Fantiše. Ještě těsně před přestávkou ale dokázal vyrovnat domácí Alexej Tatajev a po přestávce poslal Mladou Boleslav do vedení kanonýr Nikolaj Komličenko. Na konečných 3:1 pak ještě v nastaveném čase upravil Tomáš Ladra, který využil přihrávky Komličenka.

Sparta v úvodu ligové sezony remizovala v Českých Budějovicích 2:2, tentokrát ale s nováčkem nejvyšší soutěže neměla příliš práce. V úvodu i díky brankáři Nitovi přečkala několik šancí a v 26. minutě otevřela skóre po Hanouskově gólu. Ještě do pauzy zvýšil Kozák, po jehož teči Jihočeši marně reklamovali ofsajd.

Sparťanský útočník šest minut po pauze přidal hlavou druhý gól v zápase a poté se podruhé trefil i Hanousek, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Pražané, až sedmý tým ligy, dohrávali utkání v poklidu a kouč Jílek si mohl dovolit na trávník poslat i uzdraveného Krejčího.

Fotbalisté Slavie triumf neobhájí triumf, protože v osmifinále prohráli na stadionu Ostravy 0:2 po prodloužení. Baník tak částečně vrátil soupeři stejně vysokou porážku z květnového finále minulého ročníku MOL Cupu.

Zápas rozhodli svými góly ve 102. minutě Senegalec Dame Diop a ve 116. minutě střídající Tomáš Smola. Červenobílí poprvé v této sezoně prohráli s českým soupeřem. Oba celky si souboj zopakují v sobotu, kdy v první lize pro změnu Slavia přivítá Ostravu.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Chlumec nad Cidlinou - Viktoria Plzeň 3:4 po prodl. (3:3, 1:0)
Branky: 20. a 48. Bastin, 89. Labík - 74., 75. a 108. Krmenčík, 83. Pernica. Rozhodčí: Berka - Hock, Melichar.
Sestava Plzně: Kozáčik - Hubník, Pernica, Hejda, Hloušek - Procházka, Hořava (107. Kalvach) - Kayamba, Janošek (70. Chorý), Mihálik (57. Limberský) - Beauguel (57. Krmenčík). Trenér: Vrba.

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 3:1 (1:1)
Branky: 45. Tatajev, 66. Komličenko, 90.+2 Ladra - 19. Fantiš. Rozhodčí: Marek - Hájek, Dobrovolný.
Sestavy:
M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek - Budínský (85. Auer), Hubínek, Matějovský, Ladra - Mešanovič (62. Ewerton), Komličenko. Trenér: Weber.
Zlín: Šiška - Cedidla, Buchta, Kolář (85. Pejša) - Matejov, Fantiš, Podio, Bartošák - Janetzký (76. Hrdlička), Železník, Nečas (71. Gettler). Trenér: Kameník.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:4 (0:2)
Branky: 26. a 61. Hanousek, 38. a 51. Kozák. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr.
Sestavy:
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Sivok, Novák (81. Helešic) - Javorek, Čavoš - Schranz (55. Ekpai), Brandner (62. Táborský), Mršič - Ledecký. Trenér: Horejš.
Sparta: Nita - Sáček, Kaya, Lischka, Hanousek - Vindheim, Hašek, Kanga (67. Krejčí), Trávník, Hložek (73. Frýdek) - Kozák (80. Juliš). Trenér: Jílek.

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 74. Musa, 90.+1 Kuchta. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Koval.
Sestavy:
Liberec: Knobloch - Fukala, Kačaraba, Chaluš, Hybš - Oscar, Mara (81. Baluta) - Malinský (90. Pešek), Breite, Potočný - Musa (84. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš, Paradin - Žitný (57. Radosta), Kodeš (82. Liška), P. Mareš, Kučera, Moulis - J. Mareš, Vyhnal (67. Řezníček). Trenér: Hejkal.

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:0 po prodloužení
Branky: 102. Diop, 116. Smola. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch.
Sestavy:
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (107. Holzer), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič (101. Smola) - Diop (109. Granečný). Trenér: Páník.
Slavia: Kolář - Holeš (91. Coufal), Kúdela, Frydrych, Zelený - Traoré (106. Tecl) - Masopust, Hušbauer, Hora, Provod (64. Stanciu) - Van Buren (72. Hilál). Trenér: Trpišovský.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme