Čermák dvěma góly zařídil Plzni čtvrtfinále poháru, Viktoria vyřadila druholigový Hradec Králové

Fotbalisté Plzně se stali prvními čtvrtfinalisty MOL Cupu. Svěřenci trenéra Adriana Guľy v osmifinále domácího poháru na svém stadionu porazili lídra druhé nejvyšší soutěže Hradec Králové 3:1. Pod všechny tři góly favorizované Viktorie se podepsal Aleš Čermák, který dva vstřelil a jeden si po jeho hlavičce srazil gólman Patrik Vízek do vlastní branky.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Čermák

Aleš Čermák | Zdroj: Profimedia

Přestože úvod patřil aktivnějším „Votrokům“, ve 13. minutě otevřela skóre Plzeň. Bývalý hradecký záložník Čermák nacentroval do pokutového území a míč i díky Kodešově teči skončil v brance.

Slavia ve čtvrtém kole Mol Cupu přivítá třetiligové Karlovy Vary. Sparta se může utkat s Baníkem

Číst článek

Po chvíli mohl vyrovnat Mejdr, ale před gólmanem Hruškou selhal a vystřelil vedle. Na druhé straně Ondrášek po standardní situaci hlavičkoval nepřesně. Pět minut před pauzou domácí přidali druhý zásah. Po Kalvachově centru Čermák hlavou trefil břevno a od Vízkových zad se míč smolně odrazil za brankovou čáru.

Západočeši začali dobře po změně stran a v 56. minutě zvýšili na 3:0. Střídající Mihálik v šestnáctce našel Čermáka a ten pohotově překonal Vízka. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce Plzeň sevřeli a vytvořili si několik šancí.

V 74. minutě snížil Dvořák hlavou po standardní situaci. Šestý tým prvoligové tabulky ale už větší drama nepřipustil i díky tomu, že střídající Samko vypálil nepřesně.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 3:1 (2:0)
Branky: 13. a 56. Čermák, 40. vlastní Vízek - 74. Dvořák. Rozhodčí: Hocek - Flimmel, Hock.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme