Slovácko ovládlo finále domácího poháru a po výhře 3:1 nad Spartou slaví historickou trofej

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve finále domácího poháru 3:1 nad Spartou a slaví první velkou trofej v klubové historii. V utkání, které bylo z původního termínu přesunuto kvůli nezpůsobilému trávníku, padaly góly jen v prvním poločase. Z penalty se nejdříve trefil Václav Jurečka, následně na něj navázal Petr Reinberk. Na 2:1 stihl za hosty snížit Dávid Hancko, ale ještě před pauzou dal pojišťovací gól domácích opět Reinberk.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco před dvěma týdny bylo hřiště v Uherském Hradišti po silné průtrži mračen v takovém stavu, že se místo fotbalu mohlo hrát vodní pólo, tentokrát nad hlavami tisíců diváků příjemně svítilo slunce. Pouze na lavičce Sparty zůstal s kariérou se loučící Bořek Dočkal, vykartovaného Tomáše Weisnera pak nahradil mladý Martin Suchomel.

Hložek se poprvé trefil proti Slavii a rozhodl derby. ‚Hezčí gól jsem dát nemohl,‘ pochvaloval si

Číst článek

Domácí, kteří přeci jen na stadionu měli větší diváckou podporu, vstoupili do zápasu o trofej značně lépe. Po vytrvalém nátlaku to byl právě nezkušený Suchomel, který proti Janu Kalabiškovi musel nedovoleným způsobem zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí nařídil penaltu, kterou Václav Jurečka bezpečně proměnil - 1:0.

Sparta se připomněla pouze ránou Ladislava Krejčího ml. z dálky, zatímco Slovácko se dále dostávalo do nebezpečnějších šancí. Jurečka dokázal přehodit brankáře Milana Heču, míč ale stihl před prázdnou bránou uklidit do zázemí Martin Vitík. 

Diváci se rozhodně nenudili. Jurečka ve 33. minutě vrátil hlavou balon před bránu, kde si ho našel Petr Reinberk a zvýšil na rozdíl dvou gólů. Fotbalovou parádou odpověděl za deset minut Dávid Hancko, jeho technická střela zpoza vápna se od břevna odrazila do sítě - 2:1.

Poslední slovo v poločase přesto mělo Slovácko a opět u toho byl Reinberk. Zkušený matador si našel před vápnem hostů balon a z prvního doteku ho trefil nádhernou dělovkou za záda zkoprnělého brankáře. 

Do druhé půle vlétl v rudém dresu nově Lukáš Haraslín a Michal Sáček a Pražané se brzy dostali do velké šance - Krejčího hlavička ale letěla těsně vedle. Svěřenci trenéra Martina Svědíka se pak uklidnili a opět převzali kontrolu nad utkáním.

Slovácko motivováno možným historickým úspěchem nadále dusilo Spartu a v 69. minutě musel proti Kalabiškovi zblízka zasahovat Heča. V nezvyklé kulise hřiště obstoupeného policejními těžkooděnci se psy už fanoušci příliš šancí neviděli. Těm místním to ale určitě nevadilo.

Tým z Uherského Hradiště totiž dotáhl svou pohádkovou sezonu do konce a po zisku čtvrtého místa v lize získává i český pohár.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 3:1

Branky: 33. a 43. Reinberk, 11. Jurečka z pen. - 42. Hancko.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme