Sigma i Slovan zvítězily o gól, postoupily do čtvrtfinále Mol Cupu

Fotbalisté Olomouce a Liberce postoupili do jarních bojů v domácím fotbalovém poháru. Sigma v Mol Cupu vyřadila Zlín 2:1, Liberci stačil na postup přes Slovácko jediný gól.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc, Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc je ve čtvrtfinále Mol Cupu

Olomouc je ve čtvrtfinále Mol Cupu | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

V zápase Olomouce se Zlínem měly v prvním poločase šance oba týmy, ale Sigma si postup zajistila během pěti minut po změně stran. Nejdřív v 75. minutě otevřel skóre zápasu Šimon Falta z trestného kopu, o chvíli později Jakub Plšek proměnil penaltu po faulu gólmana Dostála.

Trest za faul na Masopusta. Stoper Dukly Ďurica si nezahraje tři zápasy

Číst článek

Zlín sice z Olomouce neodjel bez vstřelené branky, jenže dorážka Alexandra Jakubova v nastavení už pouze zmírnila jeho porážku na konečných 2:1 pro Olomouc.

Na stadionu U Nisy se rozhodující okamžik odehrál už v úvodu. Neuběhly ani tři minuty, když Martin Koscelník nacentroval míč přímo na hlavu Romana Potočného, který vstřelil jediný a postupový gól zápasu. Slovan Liberec díky němu porazil Slovácko 1:0, navíc v soutěžním utkání už 447 neinkasovali.

Olomouc a Liberec jsou čtvrtým a pátým čtvrtfinalistou domácí pohárové soutěže. Už dřív postoupili hráči Ostravy po výhře v Plzni a Bohemians díky vítězství v Příbrami. Karviná v domácím prostředí porazila Jablonec.

Další dva kluby do elitní osmičky přibydou v pátek, kdy Dukla hostí Teplice a Slavia druholigovou Chrudim. Čtvrtfinálová sestava bude kompletní až po zápase Opavy se Spartou, který je na programu 28. listopadu.  

Cíl pro dnešek splněn.
Postupujeme do jarního čtvrtfinále @MOL Cup!

19:18 – 15. 11. 2018

8

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 3. Potočný. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Petřík. ŽK: Juroška, Krejčí (oba Slovácko). Diváci: 999.

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 2:1 (0:0)
Branky: 75. Falta, 79. Plšek z pen. - 90.+3 Jakubov. Rozhodčí: Nenadál - Caletka, Antoníček. ŽK: Yunis, Kalvach - Gajič, Dostál, Bačo. Diváci: 2335.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme