Bučení na Kayambu a výhružky Kopicovi. Fotbalová Sparta dostala pokutu za chování svých fanoušků

Fotbalová Sparta Praha musí zaplatit pokutu 160 tisíc korun za rasistické chování a další urážlivé pokřiky fanoušků při semifinále domácího poháru s Plzní. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace letenský klub potrestala za to, že někteří jeho příznivci bučeli na záložníka Joela Kayambu a vyhrožovali dalšímu plzeňskému hráči Janu Kopicovi a jeho rodině.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanští fanoušci si v Teplicích dělali, co chtěli. Ne tak jejich oblíbenci

Sparťanští fanoušci si v Teplicích dělali, co chtěli. Ne tak jejich oblíbenci | Zdroj: ČTK

„Disciplinární komise nebude tolerovat projevy rasismu na ligových stadionech. Také proto se disciplinární komise rozhodla k přísnějšímu trestání projevů rasismu a výhrůžek ze strany fanoušků,“ uvedl předseda disciplinárky Richard Baček v tiskové zprávě.

Plzeň nestačila na Spartu a poprvé pod Guľou padla. Pražané ve finále vyzvou Liberec

Číst článek

Jde o druhý trest za rasismus diváků v krátké době. Před týdnem dostala Sigma Olomouc pokutu 120 tisíc korun za to, že někteří její fanoušci při ligovém zápase s Plzní bučeli na útočníka Jeana-Davida Beauguela.

Právě francouzský fotbalista Viktorie na twitteru upozornil, že sparťanský kotel směrem k jeho spoluhráči Kayambovi vydával opičí zvuky. Domácí porazili západočeského rivala 2:1 a postoupili do finále proti Liberci.

„Oproti nedávnému případu v Olomouci se sice během utkání projevy rasismu neopakovaly, nicméně šlo o masovější projev ze strany sparťanských fanoušků,“ uvedl Baček. Navíc komise podle něj přihlédla k výhružným pokřikům na adresu Kopice a jeho blízkých.

Sparťanští hráči tmavé pleti Costa Nhamoinesu, Guélor Kanga, Benjamin Tetteh a Georges Mandjeck se na protest proti rasistickým projevům vlastních fanoušků po úterní domácí výhře 3:2 nad Ostravou nezúčastnili tradiční pozápasové děkovačky před tribunami.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme