Slovácko porazilo Hradec Králové 1:0 a postupuje do finále domácího poháru. V boji o trofej vyzve Spartu

Fotbalisté Slovácka budou bojovat o zisk o trofeje, v semifinále českého poháru totiž zvládli porazit Hradec Králové 1:0 a slaví postup do finále. V něm 4. května vyzvou pražskou Spartu, která už dříve postoupila přes Jablonec. Za tým z Uherského Hradiště rozhodl atraktivní utkání v první půli Ondřej Šašinka, na jehož gól už nedokázali fotbalisté Hradce Králové odpovědět.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovácka se radují ze vstřelené branky

Fotbalisté Slovácka se radují ze vstřelené branky | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Zatímco ve Slovácku v zimě sebevědomě vyhlásili útok na trofej, pro Hradec Králové by zřejmě postup přes semifinále znamenal převážně další dílčí úspěch v už tak překvapivě povedené nováčkovské sezoně. 

‚Odvedl dobrou práci.‘ Podle Kollera a Ujfalušiho by měl kouč Šilhavý u fotbalové reprezentace pokračovat

Číst článek

Do utkání, které hostila Mladá Boleslav, ale chyběl favoritům z Uherského Hradiště nejlepší střelec Václav Jurečka, který byl donominován do fotbalové reprezentace. V útoku tak opět dostal šanci Ondřej Šašinka.

Semifinále se rozběhlo ve vysokém tempu a jako první zahrozil Hradec. Po šancích na obou stranách hlavou zakončovat Adam Vlkanova, ve velké příležitosti ale trefil jen brankáře Tomáše Fryštáka. Na druhé straně zasahoval brankář Patrik Vízek proti nepříjemné ráně Šašinky.

Čtyřiadvacetiletý forvard se už ale ve 36. minutě radoval, když ve vápně zužitkoval přihrávku Marka Havlíka a trefil se přesně a tvrdě na přední tyč - 0:1.

Atraktivní zápas pokračoval i po změně stran, aktivnějším týmem byl Hradec, který se navzdory papírovým předpokladům nechtěl vzdát šance na zopakování pohárového triumfu z roku 1995. „Votroci“ ale měli co dělat, aby zajistili, že míč po závaru ve vápně neskončil v jejich síti.

V 71. předvedlo Slovácko rychlou pohlednou akci, na konci které dostal balon do sítě Lukáš Sadílek, bouřlivé oslavy kotle hostujících fanoušků ale přerušil videorozhodčí, který potvrdil ofsajd.

Hru rozkouskovaly fauly a ošetřování, což vedlo k sedmiminutovému nastavení. V něm si ale hráči Slovácka počínali zkušeně a prakticky nepustili „domácí“ na dostřel brány. Svěřenci Martina Svědíka tak nejtěsnějším způsobem Hradec porazili a 4. května vyzvou ve finále poháru Spartu v boji o vytouženou trofej.

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 36. Šašinka. Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Paták - Julínek (video). ŽK: Leibl, Doležal - Kalabiška. Diváci: 1230.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme