Fanoušci Slavie vulgárně uráželi trenéra Straku i jeho rodinu. ‚Stydím se,‘ omlouvá se Tvrdík

Karvinský trenér František Straka zažil v úterý hodně nepovedené čtvrtfinále Mol Cupu. Jeho tým prohrál v Edenu se Slavií vysoko 0:5, domácí fanoušci navíc vulgárně uráželi Straku i jeho rodinu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

františek Straka.

františek Straka. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„To nemá cenu se o tom bavit, já ani nechci. Ať si o tom udělá každý obrázek sám. Je to trapné. Samozřejmě že to i bolí, když tohle slyšíte. To je jasné,“ říkal po úterní vysoké porážce Karviné v Edenu Straka, který tentokrát i šetřil obvyklými energickými gesty.

Nechtěl jsem nějakým způsobem zbytečně ještě daleko více rozpoutávat emoce, než jaké tam byly. Víc k tomu ani nechci říct,“ dodal.

Na Strakovu adresu během celého zápasu zaznívaly z kotle domácích hanlivé pokřiky. Některé hodně vulgární, jejichž variace fanoušci sem tam skandují směrem k neoblíbeným postavám fotbalového prostředí, se dokonce dotýkaly i jeho rodiny.

Jmenem klubu se omlouvam rodine Frantiska Straky. Stydim se. Vcerejsi sproste urazky na adresu manzelky a deti nepatri nejen k jakemukoliv sportu, ale do jakekoliv spolecnosti.

08:53 – 03. 04. 2019

29 865

„Jménem klubu se omlouvám rodině Františka Straky. Stydím se. Včerejší sprosté urážky na adresu manželky a dětí nepatří nejen k jakémukoliv sportu, ale do jakékoliv společnosti,“ omlouval se ve středu na svém twitterovém účtu šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Nejabsurdnější trenérské angažmá v historii

A proč fanoušci Slavie Straku tolik nesnáší? Ani po sedmi letech nezapomněli na jeho působení v Edenu, které je asi vůbec nejabsurdnějším trenérským angažmá v historii českého fotbalu. Svérázný kouč, který platí za výborného motivátora, totiž dřív trénoval Spartu, na Letné byl velkým oblíbencem a třeba před derby svým svěřencům servíroval tatarský biftek ve tvaru slávistické hvězdy.

Slavia se prostřílela do semifinále Mol Cupu. Karvinským náhradníkům nasázela pět gólů

Číst článek

Když pak ve Spartě předčasně skončil, vždy zmiňoval, že má „sparťanské srdíčko“ a že by se na Letnou jednou rád vrátil. O to bylo překvapivější, když v říjnu 2011 přijal nabídku Slavie. A přestože tvrdil, že je to pro něj jen „džob“, slávističtí fanoušci ho nikdy nepřijali.

V Edenu se častěji než „Slavie do toho“ skandovalo „Straka ven“, na stadionu visely nenávistné transparenty a na celou dobu Strakova angažmá se zrušila tradiční pozápasová děkovačka hráčů s fanoušky.

Straka si to navíc rozházel i u sparťanů, kteří ho předtím měli za boha. Skupina chuligánů tehdy vnikla na soukromý pozemek a vulgárními nápisy posprejovala dům Straky a jeho rodiny. Straka nakonec tlak nevydržel a po pěti měsících ze Slavie sám odešel.

Slávistický kotel se rozhodl úterní čtvrtfinále proti Karviné pojmout v poněkud netradičním retro stylu, a tak pod tribunou Sever visely stejné transparenty jako před sedmi lety a kromě urážek Straky byly slyšet i pokřiky na adresu bývalých ředitelů Slavie Miroslava Platila nebo Vladimíra Lešky.

Slavia se proti uzavření části stadionu pro zápas s Chelsea neodvolá, žádá ale o odklad trestu

Číst článek

M45 bez koriandru

Slávistický kotel patří k nejpočetnějším a nejhlasitějším v Česku a hráči sešívaných si jeho podporu často pochvalují, občas ale fanoušci z tribuny Sever čelí taky kritice. Třeba na podzim po vítězství Slavie nad Plzní označil trenér Viktorie Pavel Vrba atmosféru v Edenu jako „za hranicí“, v sobotním ligovém zápase proti Liberci zase slávisté naráželi na vietnamský původ brankáře Filipa Nguyena.

Liberecký gólman, který se výraznou měrou podílel na cenné remíze 1:1,  vzal sice urážky s humorem, šéf Slavie Tvrdík ale pokřiky o „objednávce M45 bez koriandru“ stejně jako urážky Straky odsoudil.

„Obdivuji tribunu sever za neuvěřitelnou podporu, kterou týmu poskytuje. Za práci, kterou si dává s úžasnými choreografiemi. Ale minulé urážení libereckého brankáře a včera rodiny trenéra Straky, to pro mě není historický ideál Slavie. Lídři by měli zvážit, kam společný entuziasmus směřují,“ uvedl Tvrdík.

tat, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme