V čem pohárové vyřazení Slavii prospěje? ‚Může si v náročném programu odpočinout,‘ říká Suchopárek

Po 23 zápasech bez porážky v domácích soutěžích fotbalová Slavia poprvé padla. V osmifinále českého poháru prohrála 0:2 po prodloužení v Ostravě a už na konci října tak přišla o možnost obhájit loňský double, tedy triumf v lize i poháru. Právě pohárový nezdar v Ostravě ale může Slavii ve zbytku sezony paradoxně pomoct.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust.

Záložník Slavie Lukáš Masopust. | Foto: Marcelo del Pozo | Zdroj: Reuters

„Co jsme tady předvedli, bylo hrůzostrašné. Ostudný výkon z naší strany,“ nazval slávistický výkon v pohárovém utkání v Ostravě brankář Ondřej Kolář.

Přehrát

00:00 / 00:00

V čem pohárové vyřazení Slavii prospěje? ‚Může si v náročném programu odpočinout,‘ říká Suchopárek

I z porážky na půdě Baníku ale můžou Pražané ve zbytku sezony těžit. Myslí si to bývalý slávistický obránce a vicemistr Evropy z roku 1996 Jan Suchopárek.

„Vyřazení znamená, že obhajoba nebude, ale na druhou stranu si Slavia může v nabitém programu trochu oddechnout,“ říká pro Radiožurnál.

Ano, další kola domácího poháru se sice budou hrát až na jaře, Slavia si při nich ale podle Suchopárka může alespoň odpočinout a načerpat nové síly. Ty pak může i přes současný devítibodový náskok v čele tabulky využít při ligovém finiši a pokud uspěje ve zbývajících skupinových zápasech Ligy mistrů, tak i v jarní fázi evropských pohárů.

Ostudný výkon, zlobil se brankář Slavie Kolář po pohárové porážce v Ostravě

Číst článek

„I tím, že nároďák teď hraje klíčové utkání, tak může tohle hrát roli, i co se týče psychické únavy. V tomhle případě si můžou hráči trochu ulevit,“ vysvětluje Jan Suchopárek, proč může být pro Slavii výhoda, že už nebude jako dosud bojovat na třech různých frontách - nebo jako v případě některých reprezentantů dokonce na čtyřech.

Přitom třeba kondičně je vršovický celek připravený velice dobře. O tom svědčí i statistiky z Ligy mistrů, kde slávisté vévodí tabulkám v počtu naběhaných kilometrů. Že by ale Pražané z poháru vypadli kvůli únavě z náročných zápasů s Plzní, Barcelonou nebo Dortmundem, to asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl odmítá.

„To si nemyslím, protože tam byli i hráči, kteří tolik nehrají. Prostě jsme k tomu zápasu nepřistoupili dobře, to je samozřejmě na zamyšlení,“ říká Köstl.

A zamyslet se trenéři Slavie musejí rychle, protože už v sobotu se s ostravským Baníkem utkají znova - tentokrát v ligovém zápase doma v Edenu.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme