Zbrojovka i v deseti vyřadila po prodloužení Teplice z Mol Cupu. Zlín překvapivě nestačil na Vyškov

Fotbalisté Zlína v osmifinále domácího poháru nečekaně prohráli s druholigovým Vyškovem 0:1 a v této sezoně MOL Cupu se stali čtvrtým vyřazeným týmem z nejvyšší soutěže. Hosté rozhodli o překvapivém vítězství v 85. minutě a po Jablonci postoupili přes druhého ligového soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Řezníček a Josef Divíšek

Jakub Řezníček a Josef Divíšek | Foto: Jan Šťastný | Zdroj: ČTK

Zlínu nevyšel zápas pod vedením dočasných trenérů Víta Vrtělky s Petrem Jiráčkem, kteří nahradili v pondělí odvolaného Jana Jelínka. Z týmů z nejvyšší soutěže už vedle „Ševců“ a Jablonce opustily domácí pohár také Pardubice a mistrovská Plzeň, která ve 3. kole nečekaně prohrála 2:3 v Hlučíně. V druhém čtvrtečním osmifinále Brno v oslabení dvěma brankami Jakuba Řezníčka otočilo zápas v Teplicích a zvítězilo 3:2 po prodloužení.

Sparta neuvolní hráče pro reprezentaci z důvodu kolize s Mol Cupem. Plzeň kvůli vytížení týmu

Číst článek

Zlín si chtěl v poháru aspoň částečně spravit náladu po skončení ligového podzimu, po němž mu patří až předposlední místo v tabulce. „Ševcům“ se ale ani ve čtvrtek příliš nedařilo a druhému týmu druhé ligy nedokázali dát gól.

Ve druhém poločase Zlínští stupňovali tlak, ale neprosadili se ani v 78. minutě, kdy Hrubý mířil do brankové konstrukce. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, dostal se do úniku kamerunský záložník Alégué, obešel domácího gólmana Rakovana a poslal Vyškov do čtvrtfinále. Hosté rozhodli jedinou brankou jen o minutu dříve než v minulém kole v Jablonci.

„Nesplnili jsme cíl, který jsme měli. Bylo to jen o hlavě. Doplatili jsme na to, jak celý podzim probíhal. Porážkou v závěru jsme si vypili kalich hořkosti do dna. Pět minut před koncem jsme vyrobili fatální chybu a v podstatě se tím vyřadili sami,“ řekl Vrtělka klubové televizi.

Oslabená Zbrojovka jde dál

Brno v souboji dvou ligových týmů v Teplicích bleskově udeřilo a už v první minutě vedlo poté, co zblízka doklepl míč do sítě Přichystal. Hned za osm minut ale odpověděl po rohu a závaru Hybš. Oba týmy pak v úvodním dějství trefily tyč.

V 80. minutě otočil po brejku stav bývalý brněnský hráč Hyčka a ještě blíže k postupu byli Tepličtí o chvíli později, kdy dostal červenou kartu za faul na unikajícího Gninga hostující Endl.

Tipovačka Mistrovství světa ve fotbale 2022

Ligový nováček ale dokázal navzdory oslabení nečekaně otočit stav. V poslední minutě nastavení naivně fauloval ve vápně Kučera a střídající Řezníček z penalty poslal zápas do prodloužení. Nejlepší ligový střelec pak v úvodní minutě druhého dějství zakončil na zadní tyči brejk a poslal Zbrojovku do čtvrtfinále.

MOL Cup netradičně uzavírá podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už o uplynulém víkendu kvůli nadcházejícímu mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila. Další osmifinálové zápasy poháru jsou na programu v příštích dnech. Slavia, Sparta a Ostrava odmítly kvůli MOL Cupu uvolnit hráče do reprezentací.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Trinity Zlín - Vyškov 0:1 (0:0)

Branka: 85. Alégué. Rozhodčí: Radina - Horák, Vlček. ČK: 90.+3 Hrubý (Zlín).

FK Teplice - Zbrojovka Brno 2:3 po prodl. (2:2, 1:1)

Branky: 9. Hybš, 80. Hyčka - 90.+4 z pen. a 106. Řezníček, 1. Přichystal. Rozhodčí: Křepský - Nádvorník, Antoníček. ČK: 83. Endl (Brno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme