Smolná teč a hrubá chyba. Poláci podlehli Senegalu 1:2

Skupinu H mistrovství světa ve fotbale vedou po prvních zápasech Senegal s Japonskem. Africký tým porazil v Moskvě Polsko 2:1 díky vlastnímu gólu Cionka a lehkému zakončení Nianga. Za Polsko pouze snížil Grzegorz Krychowiak.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:55 19. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Valná hromada" Senegalu po druhém gólu

"Valná hromada" Senegalu po druhém gólu | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: agentura Reuters

ONLINE: Polsko - Senegal 1:2

Číst článek

Zápas na stadionu Spartaku Moskva uzavřel první várku utkání v základních skupinách. Poláci nenaplnili roli favorita a především díky vlastním velkých chybám prohráli se Senegalem 1:2. Africký tým se po 16 letech vrátil na mistrovství světa vítězstvím.

V tabulce skupiny H má Senegal 3 body, stejně jako Japonsko, které odpoledne porazilo Kolumbii rovněž 2:1.

Druhé kolo zápasů v základních skupinách načnou od 20 hodin českého času v Petrohradě domácí Rusové s Egyptem.  

Poláci jako osmý tým světového pořadí chtěli proti Senegalu potvrdit roli favoritů. V útoku spoléhali především na Roberta Lewandowského, jenže hvězda Bayernu Mnichov při své příležitosti netrefila míč ideálně.

Niang při první šanci Senegalu branku netrefil a mimo zřejmě letěla i střela Idrissy Gueyeho. Míč se ale odrazil od Thiaga Cionka do protipohybu polského brankáře Szczesného a Senegalci vedli.

Vedení mohl zdvojnásobit kanonýr Sané, ale hlavičkou po standardní situaci neuspěl.

Lewandowski měl další příležitost pět minut po přestávce, jeho přímý kop ale gólman Senegalu N'Diaye vyrazil. Srovnat mohl i Piszczek, ale pálil vedle.

Po hodině hry Senegal zvýšil na 2:0, ale Poláci se po inkasované brance ještě dlouho zlobili na rozhodčí. Sudí totiž pustili ošetřovaného M'Bayeho Nianga na hřiště právě ve chvíli, kdy Poláci zahrávali malou domů.

Senegalec využil špatné komunikace mezi obráncem s gólmanem a pohodlně dopravil míč do prázdné branky.

Naději pro Polsko vykřesal v 85. minutě Grzegorz Krychowiak, když si nejlépe naskočil na přímý kop a snížil. Žádnou větší šanci na vyrovnání už si ale červenobílí nevytvořili a na úvod mistrovství světa museli sledovat, jak Senegal slaví vítězství 2:1.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina H:
Polsko - Senegal 1:2 (0:1)
Branky: 86. Krychowiak - 38. vlastní Cionek, 60. Niang. Rozhodčí: Šukrallá - Tulefát (oba Bahrajn), Marrí (Katar) - Dias (video, Portug.). ŽK: Krychowiak - Sané, Gueye. Diváci: 44 190.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme