V některých zemích se fotbal ještě nehraje, německá Bundesliga může už v úterý poznat mistra

Je to trochu paradox. Zatímco některé evropské soutěže po koronavirové pauze ještě ani nezačaly, německá fotbalová Bundesliga už v úterý večer po zápase Werderu Brémy s Bayernem Mnichov může znát svého mistra.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bayernu mohou už v úterý večer slavit titul.

Hráči Bayernu mohou už v úterý večer slavit titul. | Foto: Bernd Feil | Zdroj: Reuters

Jméno týmu, který má na dosah bundesligový titul, napadne asi každého, kdo se jen hodně okrajově zajímá o fotbal. Bayern Mnichov je nejznámější a nejúspěšnější německý klub, který může získat 30. mistrovský pohár celkem a osmý v řadě.

Fotbalový válečník s helmou překonal nelichotivý rekord. Gjasula dostal už 17 žlutých karet

Číst článek

Aby to bylo jasné už v úterý večer, potřebuje Bayern vyhrát zápas, který začíná ve 20.30, na stadionu předposledních Brém, za které hrají i dva čeští hráči – brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie. Porazit tým z posledních pater tabulky se může zdát celkem snadné, ale trenér Bayernu Hansi Flick nic nepodceňuje. A podle toho také odpověděl na dotaz, co se v Mnichově chystá za oslavy.

„Nic. To je starost naší vedoucí týmu, se kterou si pak můžeme říct, co smíme a co nesmíme. Naším jediným úkolem je odehrát 90 minut a zvítězit, abychom se o tom mohli dál bavit. To je náš velký cíl,“ říkal Flick.

Bayern je v luxusní pozici. I kdyby mu to v úterý večer proti Brémám nevyšlo, bude mít ještě dvě kola na to, aby titul uhrál. Celou sezonu to ale tak slavné nebylo, po listopadovém debaklu 1:5 ve Frankfurtu byl Bayern čtvrtý, jeho vedení odvolalo trenéra Nika Kovače a nahradilo ho zmíněným Hansi Flickem.

A tenhle tah se evidentně povedl. Mnichovský velkoklub pod ním vyhrál 25 z 28 soutěžních utkání, takovou bodovou úspěšnost neměl podle webu Bundesligy žádný kouč Bayernu v historii.

A za zmínku stojí i skvělý průměr tří vstřelených gólů na zápas. Z Bayernu přitom před sezonou odešla jeho dvě dlouholetá ofenzivní esa – Frank Ribéry a Arjen Robben. Jiné legendy ale v kádru zůstaly a třeba sám útočník Robert Lewandowski už nasázel 30 gólů. Jeho parťák Thomas Müller má na kontě zase 20 asistencí. Z mladších hráčů je nejvíc vidět Serge Gnabry se statistikou 12+10.

Jan Suchan, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme