Bayern podeváté za sebou ovládl bundesligu, mnichovskému klubu pomohla prohra Lipska

Fotbalisté Bayernu Mnichov podeváté za sebou ovládli německou ligu. Dvě kola před koncem soutěže o tom rozhodla sobotní prohra druhého Lipska 2:3 v Dortmundu. Bavorský celek získal celkově jednatřicátý titul v klubové historii.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lipsko sice dokázalo vymazat dvoubrankovou ztrátu, ale o výhře Dortmundu rozhodl druhým gólem v utkání tři minuty před koncem Jadon Sancho. Hosté tak mají dvě kola před koncem na vedoucí Bayern nesmazatelnou ztrátu sedmi bodů. Borussia se posunula na čtvrté místo, které jako poslední zaručuje start v Lize mistrů.

S Bayernem, který už jako jistý šampion smetl Mönchengladbach rozdílem 6:0, se ziskem titulu loučí trenér Hansi Flick. Šestapadesátiletého kouče, pod jehož vedením klub v minulé sezoně získal treble, na lavičce po sezoně nahradí současný trenér Lipska Julian Nagelsmann.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Brémy - Leverkusen 0:0, Dortmund - Lipsko 3:2 (52. a 88. Sancho, 8. Reus – 64. Klostermann, 78. Olmo), Hoffenheim - Schalke 4:2 (47. Kramarič, 52. Akpoguma, 60. Baumgartner, 64. Bebou – 12. Uth, 42. Mustafi), Wolfsburg - Union Berlín 3:0 (12., 63. a 90. Brekalo),

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme