Fotbalové derby v Bundeslize bude bez diváků, končí německá hokejová liga i mezinárodní EBEL

V Německu se bude ve středu poprvé v historii hrát utkání nejvyšší fotbalové soutěže bez diváků. Kvůli šíření koronaviru se před prázdnými tribunami uskuteční odložené derby mezi Borussií Mönchengladbach a Kolínem nad Rýnem. Předčasně byly ukončeny i německá hokejová liga a mezinárodní liga EBEL, v níž startuje hokejové Znojmo. Mistrovské tituly nebudou uděleny.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín (Aktualizováno: 18:51 10. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pátek odstartuje po letní přestávce německá bundesliga.

Fotbalová Bundesliga (ilustrační foto). | Foto: Max Pixel

O sehrání zápasu bez diváků rozhodlo město Mönchengladbach na základě doporučení vlády spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Ta se rozhodla následovat výzvu ministra zdravotnictví Jense Spahna, jenž vyzval ke zrušení akcí s více než 1000 návštěvníky.

Kvůli koronaviru se v Česku ruší větší sportovní akce, podle Babiše by se mohlo hrát bez diváků

Číst článek

Rýnské derby bude vyšší mocí ovlivněno podruhé. V původním termínu 9. února se nemohlo odehrát kvůli vichřici Sabine.

Podle německých médií je pravděpodobné, že se bez diváků odehraje minimálně toto víkendové kolo nejvyšší fotbalové soutěže, definitivní rozhodnutí ale ještě nepadlo.

V Německu je k dnešku hlášeno 1139 potvrzených případů nakažených koronavirem. V pondělí první dva lidé v zemi nemoci COVID-19 podlehli.

Končí německá hokejová liga i EBEL

Kvůli epidemii koronaviru byly předčasně ukončeny i německá hokejová liga a mezinárodní liga EBEL, v níž startuje Znojmo. Mistrovské tituly nebudou uděleny.

Liga EBEL ukončila sezonu během čtvrtfinálových sérií, v nichž byla odehrána tři utkání. Znojemští Orli prohrávali s vítězem základní částí Bolzanem 0:3 a jediná porážka je dělila od vyřazení.

Liga mistrů v době koronaviru: ve Valencii, Paříži, Mnichově i Barceloně budou prázdné stadiony

Číst článek

„Bohužel je to smutný den pro kluby, hráče, funkcionáře a především pro fanoušky. Všichni jsme se měsíce těšili a připravovali na vrchol sezony, který bohužel nakonec nezažijeme. Jsme však ve výjimečné situaci. Ačkoliv nás toto rozhodnutí mrzí, je naší povinností jej učinit, aby se situace vrátila v co nejkratším čase do normálu,“ uvedl v prohlášení prezident EBEL Christian Feichtinger.

Mistra letos nepozná ani německá hokejová liga, která měla pokračovat zápasy play off ve středu. „Je nám velmi líto všech klubů, partnerů a zejména fanoušků po celém Německu, že musíme učinit tohle rozhodnutí. Vzhledem k současnému vývoji však máme povinnost zodpovědně řešit situaci. Prioritou je zdraví našich fanoušků, hráčů a zaměstnanců,“ uvedl generální ředitel Gernot Tripcke.

Do Ligy mistrů se z německé DEL kvalifikovaly Mnichov, Mannheim, Straubing a Eisbären Berlín. Z EBEL postoupila trojice Bolzano, Salcburk a Vídeň.

La Liga dva týdny bez diváků

Ve Španělsku se kvůli šíření koronaviru odehrají bez diváků všechny zápasy první a druhé fotbalové ligy minimálně v následujících dvou týdnech. Oznámilo to vedení soutěže po domluvě s vládní nejvyšší radou sportu. Prvním utkáním za zavřenými dveřmi bude úterní večerní dohrávka 24. kola La Ligy mezi Eibarem a San Sebastianem.

Fotbalová dohrávka Teplic s Libercem bude bez diváků i novinářů, o zbytku ligy se rozhodne ve středu

Číst článek

Významně postiženým týmem bude Real Madrid. Ten se ve stanoveném období utká s Eibarem i Valencií doma. „Bílý balet“ po 27 kolech ztrácí z druhého místa tabulky dva body na vedoucí Barcelonu, která v následujících dvou ligových duelech hraje na Mallorce a doma proti Leganés.

Ve Španělsku se bez přítomnosti fanoušků uskuteční i tři zápasy evropských pohárů. Za zavřenými dveřmi se odehraje osmifinále Ligy mistrů Valencie - Bergamo a Barcelona - Neapol i osmifinále Evropské ligy mezi Getafe a Interem Milán.

Ve Španělsku je k dnešku hlášeno 1445 potvrzených případů nakažených koronavirem a 35 lidí v zemi nemoci COVID-19 podlehlo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme