Pavlenka s Gebre Selassiem sestupují s Brémami z Bundesligy, Darida se trefil za Herthu

Čeští fotbalisté Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie sestupují s Brémami z německé ligy. Werder se propadl na 17. místo po prohře 2:4 v posledním kole s Mönchengladbachem. Záložník Vladimír Darida neodvrátil prvním gólem v sezoně prohru Herthy Berlín 1:2 v Hoffenheimu, za který nastoupil bek Pavel Kadeřábek.

Tento článek je více než rok starý.

Brémy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Pavlenka a jeho spoluhráč Tahith Chong

Jiří Pavlenka a jeho spoluhráč Tahith Chong | Zdroj: Profimedia

Brémám nepomohla před posledním kolem ani změna trenéra. Výběr staronového kouče Werderu Thomase Schaafa prohrával už od třetí minuty, kdy se prosadil střelou do Pavlenkova protipohybu Stindl.

Šéf německého fotbalu svého viceprezidenta přirovnal k nacistickému soudci, nyní rezignoval

Číst článek

Borussia rozhodla o jasném vítězství třemi brankami mezi 52. a 67. minutou. Brémy v závěru sice dvěma góly snížily, ale na body už nedosáhly. V souběžně hraném utkání navíc v 86. minutě zařídil Kolínu nad Rýnem výhru 1:0 nad posledním Schalke gólovou hlavičkou Bornauw a Kolín se posunul na barážové 16. místo o dva body před Werder.

Brémy sestupují z bundesligy po 31 letech. Mönchengladbach zůstal na osmém místě, sedmou pozici a účast v nově vznikající Konferenční lize udržel Union Berlín výhrou 2:1 nad vicemistry z Lipska.

Bayern nastřílel Augsburgu čtyři góly v prvním poločase, přesto se neprosadil suverénně nejlepší střelec bundesligy Lewandowski. Do druhého poločasu nastoupil do obrany Augsburgu z lavičky český stoper Marek Suchý a hosté dvěma brankami snížili, poslední slovo ale měl polský kanonýr.

Lewandowski v 90. minutě doběhl odražený míč po Saného střele, udělal gólmanovi kličku a zakončil do odkryté brány. Překonal tak zápis bývalého hráče Bayernu Müllera, jehož rekord platil od sezony 1971/72.

Darida se prosadil těsně před pauzou netypicky hlavou, když osamocený před bránou poslal míč zblízka do sítě. Ve 49. minutě ale srovnal Adamjan a v nastavení rozhodl nejlepší střelec Hoffenheimu Kramarič. Hoffenheim neprohrál v závěru soutěže sedm utkání v řadě a skončil jedenáctý. Hertha zakončila sérii osmi utkání bez prohry a obsadila čtrnáctou příčku.

Bayern podeváté za sebou ovládl bundesligu, mnichovskému klubu pomohla prohra Lipska

Číst článek

Třetí místo udržel osmou soutěžní výhrou v řadě Dortmund, který si doma poradil 3:1 s Leverkusenem. Dvakrát skóroval Haaland, jenž dal více než jednu branku v 11. utkání v sezoně. Stejný výkon se v minulosti povedl pouze Müllerovi s Lewandowským.

V závěru zápasu byl faulován střídající Patrik Schick a pokutový kop proměnil Bender. Dlouholetá opora Leverkusenu se tak symbolicky rozloučila s kariérou, brankář Bürki se jeho střelu ani nepokoušel chytit.

Mezi elitou se udržel nováček Bielefeld, který porazil 2:0 Stuttgart. André Silva 28. ligovou trefou v sezoně uhájil druhé místo mezi střelci, Frankfurt navíc zdolal 3:1 Freiburg.

Německá fotbalová liga - 34. kolo:
Bayern Mnichov - Augsburg 5:2 (9. Gouweleeuw, 23. Gnabry, 33. Kimmich, 43. Coman, 90. Lewandowski - 67. Hahn, 72. Niederlechner), Brémy - Mönchengladbach 2:4 (80. Rashica, 83. Füllkrug - 3. Stindl, 52. Thuram, 58. Bensebaini, 68. Neuhaus), Dortmund - Leverkusen 3:1 (5. a 84. Haaland, 51. Reus - 90. L. Bender z pen.), Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:1 (62. Silva z pen., 87. Touré, 90.+3 Ache - 77. Čong U-jong), Hoffenheim - Hertha Berlín 2:1 (49. Adamjan, 90.+1 Kramarič - 44. Darida), Kolín nad Rýnem - Schalke 1:0 (86. Bornauw), Stuttgart - Bielefeld 0:2 (66. Klos z pen., 72. Doan), Union Berlín - Lipsko 2:1 (67. Friedrich, 90.+2 Kruse - 55. Kluivert), Wolfsburg - Mohuč 2:3 (47. Philipp, 66. Joao Victor - 44. Boetius, 54. Quaison, 77. Bell).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme