Fotbalisté Lipska podruhé v řadě získali Německý pohár. Frankfurt v Berlíně porazili 2:0

Fotbalisté Lipska po roce opět ovládli Německý pohár. V berlínském finále porazili Eintracht Frankfurt 2:0 a trofej získali podruhé v historii. Brankami ve druhém poločase se o to zasloužili tečovanou střelou francouzský záložník Christopher Nkunku a maďarský středopolař Dominik Szoboszlai.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Lipska slaví zisk Německého poháru

Fotbalisté Lipska slaví zisk Německého poháru | Foto: Reuters, Cathrin Mueller | Zdroj: Reuters

Saský klub se do finále probojoval v každém z posledních tří ročníků a čtyřikrát za posledních pět let. V roce 2019 ještě prohrál s Bayernem Mnichov a předloni s Borussií Dortmund, ale v minulém roce se poprvé dočkal po penaltovém rozstřelu s Freiburgem.

Na lavičce pětinásobného vítěze soutěže Frankfurtu neprožil šťastnou rozlučku odcházející kouč Oliver Glasner, který vloni dovedl tým k triumfu v Evropské lize.

Výhra Lipska, které si třetím místem v bundeslize zajistilo start v Lize mistrů, znamená, že Leverkusen s českými reprezentanty Adamem Hložkem a Patrikem Schickem nakonec z šestého místa v tabulce proklouzne do Evropské ligy. Frankfurt jako sedmý tým nejvyšší soutěže zaujme místo Bayeru v Evropské konferenční lize. V případě pohárového vítězství by Eintracht hrál Evropskou ligu.

Finále Německého fotbalového poháru v Berlíně:
Lipsko - Frankfurt 2:0 (0:0)
Branky: 71. Nkunku, 85. Szoboszlai.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme