Nizozemské fotbalisty opět povede trenér Koeman, po mistrovství světa nahradí nemocného Van Gaala

Fotbalisty Nizozemska povede od ledna staronový trenér Ronald Koeman, který u národního týmu působil už mezi lety 2018 a 2020. Po mistrovství světa v Kataru nahradí ve funkci Louise van Gaala. Koeman podepsal smlouvu do světového šampionátu 2026. O dohodě informoval svaz na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronald Koeman na podzim 2019, kdy vedl nizozemskou reprezentaci

Nizozemský trenér Roland Koeman | Zdroj: Reuters

„Před rokem a půl jsem reprezentaci rozhodně neopouštěl z nespokojenosti. Cítil jsem se tu dobře, hráli jsme dobře, měli jsme i výsledky. Brzy na to navážeme,“ řekl Koeman.

‚Hráči mysleli, že jsem zdravý, ale nejsem.‘ Trenér nizozemských fotbalistů van Gaal se léčí s rakovinou

Číst článek

Devětapadesátiletý bývalý vynikající obránce odešel od reprezentace v srpnu 2020 kvůli angažmá v Barceloně, vydržel na její lavičce ale jen rok a dva měsíce. „Oranjes“ předtím dovedl do finále Ligy národů i na Euro 2020, na němž ale kvůli ročnímu odkladu tým už nevedl.

Nizozemsko pod vedením Franka de Boera vypadlo v osmifinále s českým výběrem a následně se týmu ujal Van Gaal.

Sedmdesátiletý slavný kouč vede reprezentaci už potřetí, po turnaji v Kataru, který se uskuteční nezvykle na přelomu listopadu a prosince, ale skončí. Van Gaal před pár dny prozradil, že se léčí s rakovinou prostaty.

„Dopředu jsme věděli, že Louis van Gaal skončí po mistrovství v Kataru, a nechceme hledat náhradu na poslední chvíli. Šampionát je v zimě, kdy je většina kvalitních trenérů pod smlouvou. Proto jsme jednali s Ronaldem už od poloviny ledna a nyní jsme dospěli k dohodě,“ uvedla výkonná ředitelka profesionálního fotbalu nizozemského svazu Marianne van Leeuwenová.

Trojnásobní vicemistři světa Nizozemci se v listopadu na světovém šampionátu objeví po osmi letech, naposledy v Brazílii právě pod vedením Van Gaala získali bronzové medaile. Ve skupině A se utkají s Katarem, Senegalem a Ekvádorem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme