Na Letné i v Edenu kluby otevřely očkovací centra. ‚Nechceme prázdné stadiony,‘ říká šéf Sparty Čupr

Od pondělí 10. ledna se v zázemí dvou největších českých fotbalových klubů otevřou nová očkovací centra. Sparta i Slavia tím chce podpořit vedle celospolečenského hlediska zdraví i co nejrychlejší návrat fanoušků zpět na stadiony. Lidé se tak nově mají možnost registrovat na Letné i v Edenu.

Praha (Aktualizováno: 17:07 6. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkovací centrum Generali Česká pojišťovna Arena

Očkovací centrum Generali Česká pojišťovna Arena | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Jedná se o očkovací centrum, které je primárně určeno pro tu posilovací dávku, to znamená třetí očkovací vakcínu, takzvaný booster‚“ upřesnil generální ředitel pražské Sparty František Čupr fakt, že letenské centrum bude výhradně určeno návštěvníkům pro třetí očkovací dávku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře generálního ředitele pražské Sparty Františka Čupra k otevření očkovacího centra na Letné

Vedle podpory očkování jako takového si přeje vedení Sparty zároveň co nejrychlejší návrat diváků zpátky na stadiony.

„Teď mluvím jako sparťan a jako fotbalový příznivec. Nechceme zažívat ty prázdné stadiony, nechceme aby na stadiony mohlo jen tisíc lidí. Chceme si užít tu plnou kapacitu, tu bouřlivou atmosféru,“ řekl Čupr na tiskové konferenci.

Vstřícný krok vítá i pražský primátor Zdeněk Hřib. „Jsem velice rád, že Sparta přímo přišla s tím nápadem vybudovat tady na Letné očkovací centrum. My jsme poskytli know-how s budováním očkovacího centra, tak jako bylo původně vytvořené u Kongresového centra,“ připomněl Zdeněk Hřib inspiraci objektem s denní kapacitou více než 1500 lidí. 

Nově očkovací centrum stadionu Letná bude otevřeno minimálně do 4. února.

Los čtvrtfinále MOL Cupu rozhodl o dalším pražském derby, Slavia bude mít výhodu domácího hřiště

Číst článek

„V tuto chvíli bych nepředjímal, jestli dojde k prodloužení nebo nedojde. Skutečně bych počkal na to, jaký bude o očkování třetí dávkou zájem. Ten termín se logicky váže i na začátek fotbalové sezony, nicméně jsem přesvědčen, že v případě obrovského zájmu bychom dokázali najít řešení,“ upozornil Čupr souvislost se startem jarní sezóny, která začíná 5. února, tedy následující den po prozatím plánovaném uzavření centra. 

V podobném termínu bude fungovat očkovací centrum i u městského rivala. Pro třetí dávku si lidé mohou do slávistického Edenu zajít mezi 10. lednem a 2. únorem.

„Věřím, že na stadion Slavie přijdou jak lidé, kteří pro vakcínu do této chvíle nebyli definitivně rozhodnutí, tak ti, kteří uvítají polohu místa či příznivou objednací lhůtu. A to nejen z řad fotbalových fanoušků. Ostatně asi všichni známe rčení ‚sportem ku zdraví‘. Tak kde jinde k němu vykročit, než na sportovním stadionu?“ uvedl Michal Kočí, radní MČ Praha 10 pro zdravotnictví a sociální oblast.

V Praze bylo na konci minulého roku víc než 80 očkovacích center, naposled se v polovině prosince otevřelo v obchodním domě Kotva. Většina jich je ve zdravotnických zařízeních, ať už ve velkých nemocnicích nebo soukromých ordinacích.

Bez registrace mohou lidé chodit do 17 z nich, mimo jiné na hlavní nádraží nebo do obchodních center na Chodově a Černém Mostě. Očkuje se také v ordinacích praktických lékařů, kde si lidé vakcínu objednávají přímo u svého lékaře.

Miroslav Lenc, bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme