Kúdela má od disciplinární komise UEFA stopku na jeden zápas, za napadení vyšetřují i Kamaru

Fotbalová Slavia v úterý obdržela zprávu od inspektora UEFA s návrhem dalších disciplinárních kroků proti hráčům Ondřeji Kúdelovi a Glenu Kamarovi. Důvodem je incident z odvetného utkání osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers. Český obránce má preventivně pozastavenou činnost na jeden pohárový zápas, ale do toho by ve čtvrtek na půdě londýnského Arsenalu kvůli zranění stejně nezasáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:53 6. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Glen Kamara (vlevo) během potyčky s Ondřejem Kúdelou v utkání Evropské ligy

Glen Kamara (vlevo) během potyčky s Ondřejem Kúdelou v utkání Evropské ligy | Foto: ANDREW MILLIGAN | Zdroj: Reuters

UEFA začala vyšetřovat také Fina Kamaru kvůli údajnému napadení Kúdely v útrobách stadionu.

Trable Slavie před utkání s Arsenalem, ze zdravotních důvodů budou chybět Kúdela i Deli

Číst článek

UEFA spustila řízení na základě vyšetřování svého komisaře, který měl zprávu o událostech z Glasgow vypracovat do pondělí.

Kúdela je podezřelý z možného porušení článku 14 disciplinárního řádu, který se zabývá rasismem, nebo článku 15, v němž se jedná o urážení hráčů či jiných osob v zápase.

Kamara v odvetě osmifinále nejprve v 87. minutě obvinil Kúdelu, že jej rasisticky urazil. Český reprezentant finskému záložníkovi tmavé pleti cosi pošeptal poté, co Rangers předvedli další z řady nesportovních zákroků. „Jezdci“ viditelně neunesli vývoj odvety, kterou se Slavií prohráli 0:2 a po níž vypadli.

Chybí důkaz

„Verbální incident na hřišti mezi Kúdelou a Kamarou nadále zůstává v rovině tvrzení proti tvrzení,“ uvedla Slavia v prohlášení na svém webu.

„Inspektor UEFA uzavřel, že vzhledem k tomu, že neexistují přesvědčivé důkazy ke stanovení obsahu poznámky Kúdely, není podepsaný inspektor schopen potvrdit nebo vyvrátit popis události Kamarou nebo Zunguem,“ dodal český šampion.

Zhruba hodinu po utkání pak měl Kamara v tunelu do šaten Kúdelu fyzicky napadnout, podle Pražanů je incident zanesen ve zprávě delegáta. Český obránce sice přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale rasismus důrazně odmítl.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme