Česko - Belgie 1:1. Češi vedení neudrželi, proti favorizovanému soupeři ale uhráli cenný bod

Čeští fotbalisté za sebou mají vyrovnanou partii s favorizovanou Belgií. V utkání skupiny E kvalifikace na mistrovství světa český tým díky trefě Lukáše Provoda vedl, za hosty ale srovnal Romelu Lukaku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba týmy musely nastoupit bez hráčů z německé Bundesligy, kteří se sobotního utkání nemohli zúčastnit kvůli koronavirovým opatřením. Pro Čechy to znamenalo především absenci kanonýra Patrika Schicka a kapitána Vladimíra Daridy, kterého tak s páskou zastoupil Tomáš Souček.

Nepříjemné vzpomínky na Belgii. Před 20 lety Češi nezvládli baráž, tentokrát věří v týmový výkon

Číst článek

Belgičané, kteří jsou momentálně nejlepším týmem světa podle žebříčku FIFA, poprvé zahrozili v deváté minutě, když Mertensovu střelu zpoza vápna musel vyrážet gólman Vaclík. 

Domácí tým ale za věhlasným soupeřem nijak výrazně nezaostával. Ve 14. minutě nejdřív dobře pálil Jankto a o chvíli později trefil Michael Krmenčík po povedené akci tyč.

O něco nebezpečnější byli ale přeci jen Belgičané, kteří ještě do přestávky dvakrát pořádně zahrozili. V obou případech ale skvěle zasáhl Vaclík. Zapotil se hlavně po prudké střele Dendonckera, kterou vyrážel reflexivním zákrokem pravou rukou.

Skóre se tak měnilo až po přestávce a k radosti české střídačky se o to postaral Lukáš Provod. Záložník Slavie si navedl míč na střed hřiště a přízemní střelou ho poslal přesně k tyči - 1:0.

Vedení ale vydrželo jen do 60. minuty, kdy si Romelu Lukaku naběhl na přihrávku za obranu, pohrál si se stoperem Čelůstkou a prostřelil Vaclíka. Český brankář si na míč sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil.

Šance v závěru

Zajímavé příležitosti pak předvedly oba týmy, Bořila ale po Masopustově akci vychytal Courtois a Kevin De Bruyne na druhé straně trefil jen tyč. V 84. minutě chybělo českému výběru opravdu málo, když Bořil trefil po rohovém kopu břevno.

V samotném závěru zápasu ještě mohli strhnout vedení na českou stranu Masopustu a Souček, hosté ale odolali. 

Svěřenci kouče Šilhavého tak nakonec doma remizovali s favorizovanou Belgií po povedeném výkonu 1:1 a po čtvrtečním vítězství nad Estonskem mají v tabulce skupiny E čtyři body. Dalším soupeřem národního týmu bude v úterý reprezentace Walesu.

Na turnaj do Kataru v roce 2022 postoupí přímo pouze vítězpbé skupin, týmy z druhých míst čeká play-off. V něm budou hrát ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi si dosud na světovém šampionátu zahráli v samostatné historii jen v roce 2006.

🇨🇿🇧🇪 Z mnoha šancí zůstaly využity pouze dvě a #ceskarepre tak bere z utkání proti @Belgian Red Devils bod za remízu 1:1 🤝

#CZEBEL

22:37 – 27. 03. 2021

7 88

Kvalifikace mistrovství světa ve fotbale:
Skupina E:
ČR - Belgie 1:1 (0:0)
Branky: 50. Provod - 60. Lukaku. Rozhodčí: Collum - Connor, McGeachie (všichni Skot.). ŽK: Souček - Castagne, Vertonghen. Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme