Sevilla - Slavia 2:2. Divoká první půle, pak sešívaní ubránili cennou remízu

Fotbalisté Slavie vstoupili do osmifinále Evropské ligy proti favorizované Seville venkovní remízou remízou 2:2. Pražané dvakrát prohrávali, nakonec si ale díky gólům Miroslava Stocha a Alexe Krále vezou do odvety slibný výsledek.

Sevilla (Aktualizováno: 20:47 7. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie slaví gól v Seville

Fotbalisté Slavie slaví gól v Seville | Foto: Miguel Morenatti | Zdroj: AP/ČTK

Slávisté začali nejhůř, jak mohli, protože už po pár vteřinách chyboval v rozehrávce Tomáš Souček, míč se dostal k Wissamu Ben Yedderovi a ten pohotově obstřelil Ondřeje Koláře. Od úvodního hvizdu neuběhlo ani půl minuty.

Jak na Sevillu? Trpišovský chce nebojácný výkon, inspirací může být Ajax

Číst článek

Hosté byli jako opaření a hlavně v rozehrávce měli proti rychlému soupeři hodně problémů, postupně se ale sešívaní přeci jen dostali do hry a v 25. minutě se dočkali vyrovnání. Masopust z pravé strany nacentroval na hranici vápna, kde Ibrahim Traoré ještě přiklepl míč Miroslavu Stochovi a slovenský záložník s pomocí lehké teče Roga napálil míč za bezmocného Tomáše Vaclíka.

Jenže slávistická radost vydržela sotva dvě minuty a domácí zase vedli. Do vápna Slavie přilétl přesný centr na nehlídaného Munira, který z voleje sice trefil na čáře stojícího Ondřeje Kúdelu, od něj se ale míč odrazil do brány. Inkasovaný gól mohl slávisty mrzet o to víc, že rohu předcházel neodpískaný ofsajd.

Lidé ve vedení mi důvěřují, říká před zápasem se Slavií trenér Sevilly a chválí Vaclíka

Číst článek

Hosté pak přežili ještě jednu velkou šanci Roga, proti kterému skvěle zasáhl Kolář, a pak se dočkali šťastného vyrovnání. Centr z rohu přilétl k úplně volnému Alexi Královi, který kuriózně ramenem nasměroval míč přesně do šibenice. Kudrnatý záložník zřejmě doteď nechápe, jak se mu vlastně podařilo skórovat. Pro Sevillu to byl dvojnásobně nepříjemný moment, protože Vaclík při pokusu o zákrok nepříjemně narazil do tyče a musel střídat.

Domácí do druhé půle nastoupili nabuzení, skóre 2:2 jim logicky nevyhovovalo a hned po přestávce svého soupeře zatlačili. Munirův gól ale padl z ofsajdu, Sarabiovu střelu skvěle vyrazil Kolář a další Munirův pokus skončil nad břevnem.

Sešívaní se do útoku dostávali jen těžko, v jednom z mála výpadů na soupeřově polovině pak Jaromír Zmrhal zleva trefil jen boční síť. Naopak Sevilla slávisty mačkala a Kolář musel vytáhnout několik skvělých zákroků, jindy zase hostům pomohl ofsajd.

Slávisté ale nakonec všechny nebezpečné situace ustáli a do odvety, která je na programu za týden v Praze, si odnášejí cennou remízu 2:2. Domácí hráče doprovodil do kabiny pískot nespokojených fanoušků.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Sevilla FC - Slavia Praha 2:2 (2:2)
Branky: 1. Ben Yedder, 28. El Haddadi - 25. Stoch, 39. Král. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.). ŽK: Banega - Coufal, Masopust, Souček. Diváci: 30.698.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme