Jeden zápas od Ligy mistrů. Slavia si veze z Kluže díky gólu Masopusta výhru 1:0

Pražané zvládli úvodní utkání posledního předkola Ligy mistrů na hřišti Kluže. Díky gólu Lukáše Masopusta z 28. minuty a parádním zákrokům gólmana Ondřeje Koláře si vezou do české metropole nadějnou výhru 1:0 vzhledem k odvetnému zápasu, který se odehraje v Praze přesně za týden.

Aktualizováno Kluž/Rumunsko (Aktualizováno: 23:05 20. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu, který vstřelil do branky Kluže.

Lukáš Masopust (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu, který vstřelil do branky Kluže. | Foto: Martin Malý | Zdroj: ČTK

První větší šanci zápasu si připsal hned ve druhé minutě Mick van Buren, který ovšem v pokutovém území střelou z otočky minul branku. Kluž naopak prověřila pozornost Ondřeje Koláře ve 13. minutě po rohovém kopu. Brankář sešívaných ale míč v pohodě chytil. 

‚Jako herci, kteří chtějí do Národního divadla.‘ Slávisté touží postoupit do Ligy mistrů

Číst článek

Slavisté byli na balonu a měli více ze hry. Ve 28. minutě se blýskl Kolář zákrokem proti hlavičce George Tucudeana, když ji vytěsnil mimo svou branku. O minutu později Pražané otevřeli skóre utkání. Nicolae Stanciu rozehrál rohový kop na pokutový oblouk odkud se parádní střelou z voleje prosadil Lukáš Masopust. 

Český tým následně vybojoval několik rohových kopů, ale žádný z nich již neproměnil. Stále ale pokračoval v tlaku, což potvrdila poločasová statistika držení míče, která se zastavila na 69 procentech pro sešívané. 

Do druhé půle vstoupili obrovskou šancí na vyrovnání domácí. Mario Rondón se dostal do pokutového území a vyslal balon k zadní tyči. Právě na ni ale míč vytěsnil Kolář. Kluž po této situaci ožila, ale gól z dalších příležitostí nevstřelila. 

Poté oba týmy zahrávaly rohový kop, ovšem jak Camora, tak následně Tomáš Souček poslali míč nad břevno. 

V 79. minutě mohlo být pro Slavii zle, když hlavní sudí Cüneyt Çakır po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu pro Kluž. Postavil se k ní Billel Omrani, ovšem Kolář jeho slabou ránu vyrazil. V závěru utkání ještě obě mužstva dostala výhodu volného přímého kopu, ale v obou případech uklidili míč do bezpečí svých rukavic brankáři obou týmů.

Utkání tak skončilo 0:1 a Slavia si veze do české metropole nadějný výsledek pro odvetný zápas, který je na programu přesně za týden. K historicky druhému postupu sešívaných do Ligy mistrů bude v odvetě Pražanům stačit jakákoliv výhra či remíza. 

KONEC | CFR Kluž 0:1 Slavia

Slávisté díky nádherné trefě Lukáše Masopusta z prvního poločasu poráží rumunskou Kluž na jejím hřišti poměrem 1:0! 👏 #clusla

22:53 – 20. 08. 2019

13 159

CFR Kluž - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 28. Masopust. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Kalkavan (video, všichni Tur.). ŽK: Djokovič, Bordeianu, Burca - Coufal, Souček, Škoda. Diváci: 15 196.
Sestavy:
Kluž: Arlauskis - Sušič, Cestor, Burca, Camora - Aurélio (72. Paun-Alexandru), Bordeianu (87. Hoban), Djokovič - Deac, Tucudean (46. Rondón), Omrani. Trenér: Petrescu.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Traoré (64. Král) - Masopust (84. Holeš), Stanciu, Olayinka - Van Buren (68. Škoda). Trenér: Trpišovský.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme