Česko - Izrael 1:0. Češi drží naději na první místo ve skupině, rozhodl Darida

Česká fotbalová reprezentace dál živí naději na vítězství ve skupině Ligy národů. Pomohlo jí k tomu nejdřív odpolední vítězství Slováků nad Skotskem, a potom hlavně večerní výhra 1:0 proti výběru Izraele. Jediný gól utkání vstřelil v úvodu Vladimír Darida.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 22:42 15. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Darida (vlevo) a Jakub Jankto během zápasu proti Německu.

Vladimír Darida (vlevo) a Jakub Jankto během zápasu proti Německu. | Foto: ANNEGRET HILSE | Zdroj: Reuters

Na první gól se před prázdnými tribunami plzeňského stadionu nečekalo dlouho. Už v sedmé minutě se po Janktově průniku dostal ve vápně míč k Daridovi, který byl sice zády k bráně, ale přes Ondráška a Coufala se k němu míč dostal znovu a tentokrát ho český kapitán poslal do sítě.

Slováci udrželi české naděje na prvenství ve skupině, Skoty porazili 1:0

Číst článek

Další pěkný moment přišel v 16. minutě, když si v pokutovém území navedl míč na levačku Jankto, jeho střelu na zadní tyč ale pohotově vyrazil brankář Marciano.

Češi pak měli ještě několik slibných situací, jenže třeba Kalasova hlavička po rohu mířila do brankáře a Jankto po pěkném průniku střílel vedle. Útočník Ondrášek zase mohl být rád za žlutou kartu, když tvrdě zasáhl ve skluzu Bibrase Natcha.

Izraelci poprvé pořádně zahrozili až po přestávce a byla u toho jejich největší hvězda Zahavi. Tentokrát ale izraelský kanonýr svou pověst nepotvrdil a sám před bránou míč netrefil.

Český tým pak trápily nepřesnosti ve finálové fázi a několik nadějných akcí pokazila nepřesná přihrávka nebo špatné zpracování. 

V 80. minutě, kdy Izraelci pomalu začínali trochu víc zlobit kolem českého vápna, přišla pro český tým příjemná pomoc v podobě zbytečné červené karty pro hostujícího Hatema Abd Elhameda, který úmyslně zahrál rukou, čímž zmařil slibně se rozvíjející akci českého týmu.

Díky vyloučení si sice mohli Češi trochu oddychnout v obraně, v útoku se jim ale nedařilo přesilovku využít. Naopak pár minut mohl přijít trest z kopačky Zahaviho, jeho střelu k tyči ale skvěle vyrazil gólman Vaclík.

Víc už ani jeden tým nepředvedl, a tak český tým v předposledním zápase skupiny porazil Izrael 1:0 a dál drží naději na první místo. K tomu potřebuje ve středu v Plzni porazit Slováky a zároveň doufat, že Skotsko uhraje proti Izraeli maximálně remízu.

Porážíme Izrael, a zůstáváme tak stále ve hře o postup 💪🇨🇿

22:37 – 15. 11. 2020

8 122

Utkání skupiny B2 fotbalové Ligy národů v Plzni:
ČR - Izrael 1:0 (1:0)
Branka: 7. Darida. Rozhodčí: Jovanović - Stojković, Mihajlović (všichni Srb.). ŽK: Ondrášek (ČR). ČK: 81. Abd Elhamed (Izrael). Bez diváků.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme