Bojovný výkon na Španělsko nestačil. Fotbalisté neproměňovali šance a znovu prohráli 0:2

Česká fotbalová reprezentace má za sebou čtvrté vystoupení v elitní úrovni Ligy národů. V Malaze proti favorizovanému Španělsku předvedli Češi slušný výkon, své šance ale neproměnili a nakonec prohráli stejným výsledkem jako v minulém zápase proti Portugalsku – 0:2.

Málaga (Aktualizováno: 22:45 12. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soler střílí gól do české brány.

Soler střílí gól do české brány. | Foto: Jon Nazca | Zdroj: Reuters

Domácí od začátku mnohem víc drželi míč na svých kopačkách a hodně kombinovali, do šancí se ale dlouho nedostávali. Naopak český tým se snažil o aktivní napadání a čekal na své příležitosti. A těch se brzy dočkal.

Reprezentaci čeká zápas ve španělské výhni. ‚Vedro je hrozné, ale musíme se s tím vyrovnat,‘ říká Coufal

Číst článek

Po čtvrt hodině hry vybojoval míč aktivní Michal Sadílek, přes Jana Kuchtu ho dostal k Václavu Černému a záložník nizozemského Twente pak tvrdou přízemní ranou prověřil brankáře Simóna.

A jen o pár okamžiků později mohl skórovat Kuchta, když se dostal po úniku po pěkném pasu Černého. Úspěšně sice unikl bránícímu Martínezovi, z úhlu pak ale gólmana nepřekonal.

Neproměněné šance mrzely český tým o to víc, že krátce nato šli Španělé do vedení, a to hned ze své první střely na bránu. Marco Asensio si na pravé straně porazil s českou obranou, předložil míč Carlosi Solerovi a ten zblízka překonal gólmana Mandouse.

Stejný hráč pak mohl dokonce zvýšit, tentokrát ale ve velké šanci střílel vedle. Na druhé straně potom zase znovu přinesl ovoce aktivní český presink, jenže Jakub Pešek po Simńově chybné rozehrávce nepřihrával přesně.

V podobném duchu se hrálo i ve druhé půli – Španělé sice víc drželi míč, do šancí se ale nedostávali a Češi se naopak snažili hrozit z brejků. Nadějných momentů sice neměli hosté málo, většinou jim ale chyběla větší přesnost ve finální fázi. 

V 67. minutě zahrozil střídající Alex Král, Simón ale jeho tvrdou střelu z velké dálky dokázal vyrazit na roh. K vyrovnání ale česká aktivita nevedla, a tak znovu udeřili domácí, když se k míči dostal na pravé straně volný Dani Olmo a našel na zadní tyči nabíhajícího Pabla Sarabiu, který snadno skóroval do odkryté brány.

Deset minut před koncem nabídli domácím další šanci zmatkující Tomáš Souček s Alešem Mandousem, míč ale nakonec skončil po Sarabiově střele vedle.

Zbytek zápasu už se pak dohrál bez většího vzrušení hlavně ve středu pole. Češi tak nakonec nedokázali navázat na domácí remízu 2:2 a prohráli se Španěly 0:2.

Se čtyřmi body ze čtyř utkání tak jsou Češi zatím v tabulce skupiny 2 na třetí příčce, o bod před Švýcarskem. Španělé jsou s osmi body první, druzí Portugalci mají o bod méně.

Utkání 4. kola skupiny A2 fotbalové Ligy národů v Málaze:
Španělsko - ČR 2:0 (1:0)
Branky: 24. Soler, 75. Sarabia. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Bitigen (video, všichni Tur.). ŽK: Carvajal. Diváci: 30.389 (vyprodáno).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme