Zkrat prvoligového nováčka. Fotbalisté Pardubic vypadli po penaltách s divizním Kolínem z poháru

Fotbalisté nováčka první ligy Pardubic senzačně vypadli hned v 1. kole domácího poháru MOL Cupu na hřišti divizního Kolína. Po základní hrací době i prodloužení skončilo utkání nerozhodně 1:1, při střelbě pokutových kopů favorizovaní hosté dvakrát selhali, zatímco domácí proměnili čtyři z pěti pokusů.

Tento článek je více než rok starý.

Kolín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Pardubic (archivní foto)

Fotbalisté Pardubic (archivní foto) | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Pardubice vstoupily do nového ročníku domácího poháru jako první celek z nejvyšší soutěže. Dalších 17 prvoligových týmů se představí až v pozdější fázi. Kvůli nákaze novým koronavirem byly v 1. kole odloženy zápasy mezi Kosmonosy s Aritmou Praha a Letohradem s druholigovou Chrudimí. Zároveň se tentokrát nehrálo předkolo.

Další testy na koronavirus byly u fotbalistů Slavie negativní, ligoví šampioni se vrací k tréninku

Číst článek

Pardubice nasadily na úvod poháru nejsilnější sestavu, v níž v uplynulé sezoně vyhrály druhou ligu a zajistily si postup mezi elitu. Východočeši od začátku diktovali tempo a po čtvrthodině otevřel skóre obloučkem přes domácího brankáře Cadu.

Brazilský ofenzivní záložník měl v první půli i další šance, ale stejně jako ostatní spoluhráči pojistku nepřidal. Trest přišel pět minut po pauze, kdy srovnal ve skluzu Bareš. Pardubičtí poté zahodili další možnosti a Solilův gól pro ofsajd neplatil. V prodloužení pak hostům pokazila radost tyč.

Kolín, který v uplynulé nedohrané sezoně skončil ve své divizní skupině čtvrtý, dotáhl utkání do penalt a v nich měl pevnější nervy. Pouze ve čtvrté sérii selhal střídající Soběslav, zatímco za hosty neproměnili Brazilec Ewerton a na závěr Solil.

Pardubice vstoupí do ligy příští neděli zápasem v Jablonci. Kvůli nevyhovujícímu stadionu budou hrát domácí utkání v azylu v pražském Ďolíčku, kde sídlí Bohemians 1905.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme