I ve hře Bayernu můžou být skulinky, říká Kadeřábek před Bundesligou. Hoffenheim čeká i Liga mistrů

Pavla Kadeřábka v létě chtěl i AS Řím, přesto reprezentační obránce zůstává v Hoffenheimu. Svou čtvrtou bundesligovou sezonu začne na hřišti Bayernu Mnichov. A i na velkoklub si věří, jak říká v rozhovoru pro Radiožurnál a Právo.

Hoffenheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kadeřábek

Pavel Kadeřábek | Foto: Michael Probst | Zdroj: AP/ČTK

Jak se těšíte na novou sezonu Bundesligy?
Moc. Je to moje čtvrtá sezona, takže už jsem nějaké zkušenosti nasbíral. Soupeři jsou jiní, i my měníme kádr, takže je to pořád něco nového. Uvidíme, jak se to bude všechno vyvíjet.

Jarolím na inspekci. ‚Hráči cítí, že neleníme,‘ říká po návštěvě klubových soustředění

Číst článek

Start do sezony máte hodně ostrý. Je lepší na Bayernu začínat než ho potkat rozjetý uprostřed sezony?
Už za sebou máme první kolo německého poháru, tam jsme chytli Kaiserslautern, který má výborné fanoušky, ale zápas jsme zvládli, vyhráli jsme 6:1, takže první ostřejší zápas máme za sebou.

A první bundesligový zápas nás čeká v Allianz Areně. Těžšího soupeře v Bundeslize není, ale je jedno, jestli je chytneme v prvním, desátém nebo patnáctém kole. Stejně s Bayernem musíte dvakrát v sezoně hrát. Ale teď mají nového trenéra, tak by se tam nějaké skulinky nebo nesehranost mohly objevit. Uvidíme, jak to bude vypadat.

Bude Bayern opět největším favoritem Bundesligy? Kdo by mu mohl konkurovat?
Určitě, každý rok je to velký kandidát na titul. Doufám, že se někomu podaří ho víc potrápit, aby nezískal titul pět kol před koncem, ale aby se o titul strachoval do posledního kola nebo aby o něj přišel. Za to bych byl hodně rád.

Jsou tu týmy, které mu budou chtít šlapat na paty, my jsme mezi nimi. Máme tým s velkými ambicemi, ale nechceme volat do světa, že budeme hrát o titul, ale ambice máme velké. Když půjdeme od zápasu k zápasu a budeme vyhrávat, tak proč se o tom pak nebavit. Není to jen o zápase na Bayernu, ale také o tom, abychom předváděli konstantní výkony v ostatních zápasech.

AS Řím? Žádná konkrétní nabídka

Konečně jste se dočkal vysněné Ligy mistrů. Jak se těšíte a co od ní očekáváte?
Těším se na ní nejen já, ale celý Hoffenheim, je to poprvé v historii klubu. Těžko říct, co od ní očekávat, ale určitě kvalitní zápasy. Jsme ve čtvrtém koši, takže nás potkají tři výborní soupeři a je těžké si vybírat, koho bychom chtěli. Určitě se budeme chtít poprat o postup ze skupiny.

V létě o vás měl zájem AS Řím, ale zůstal jste a podepsal novou smlouvu. Není vám ale Hoffenheim už těsný?
Konkrétní nabídku z AS Řím jsem nedostal, ale vím, že nějaké zájem tam byl. Jakmile přišel Hoffenheim s tím, že bychom mohli prodloužit smlouvu, byla to pro mě priorita. Jsem šťastný, že ve mě má důvěru, budu se ji snažit splatit, aby věděli, že neudělali chybu, když mi dali dlouhou smlouvu.

Nemyslím si, že by mi byl Hoffenheim těsný, má velké ambice, chce hrát poháry, špičku Bundesligy, vyhrávat německý pohár. Každý si řekne, že je to malý klub, ale myslím, že už to tak není. Už tři roky za sebou potvrzujeme formu, naše ambice nejsou výkřiky do prázdna a já jsem tady spokojený.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme