Vrba končí na lavičce Razgradu, vedení ho po porážce v Evropské lize odvolalo

Bulharská kapitola trenérské kariéry Pavla Vrby končí po necelém roce. Vedení Ludogorce Razgrad bývalého kouče Plzně nebo reprezentace odvolalo po čtvrteční porážce v Evropské lize.

Tento článek je více než rok starý.

Razgrad (Bulharsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Plzně Pavel Vrba na střídačce

Trenér Plzně Pavel Vrba na střídačce | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Vrba převzal bulharský tým loni v prosinci. Domácí ligu s ním sice ovládl, což je pro Razgrad, který dlouhodobě kraluje bulharské lize, povinnost, nezvládl ale postoupit do Ligy mistrů. Propuštěn byl krátce poté, co ve čtvrtek s Ludogorcem prohrál v úvodním kole základní skupiny Evropské ligy doma 1:2 s Antverpami. 

‚Byli lepší, ale my využili svou šanci.‘ Liberecký kouč Hoftych ocenil po výhře s Gentem týmový výkon

Číst článek

V úvodu aktuálního ročníku se bulharskému celku, který byl v domácí lize zvyklý na suverénní výsledky, příliš nedaří, a to ani herně. Ludogorec v úvodních osmi kolech třikrát ztratil body a minulý víkend doma jen remizoval se sofijským týmem Carsko Selo 1:1. V tabulce je druhý s dvoubodovou ztrátou na Lokomotiv Plovdiv, který odehrál o zápas více.

Spolu s Vrbou podle klubového webu končí i čeští asistenti Zdeněk Bečka a Martin Ticháček. Tým dočasně povede Stanislav Genčev, jenž byl hlavním trenérem už od loňského srpna do prosince.

Vrba má za sebou čtvrté zahraniční angažmá. Na Slovenku vedl Púchov a Žilinu, v roce 2016 pak ruskou Machačkalu. V Česku Vrba získal tři ligové tituly s Plzní, kterou třikrát dovedl do skupiny Ligy mistrů. Od prosince 2013 do června 2016 byl koučem národního týmu.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme