OBRAZEM: Semifinále Eura, zranění hlavy nebo vítězství Lize mistrů. Jak šel čas s Petrem Čechem

Když ve středu večer na stadionu v Baku zazněl závěrečný hvizd rozhodčího, neukončil jen finále Evropské ligy, ale vlastně i kariéru Petra Čecha, který v sedmatřiceti letech pověsil kopačky, rukavice a helmu na hřebík. Jeho Arsenal sice finále proti Chelsea nezvládl, i tak má ale český brankář za sebou bohatou kariéru orámovanou klubovými i individuálními úspěchy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jsem na sebe hrdý, na to, jak jsem svůj poslední zápas odchytal. Byl na mě velký tlak a já musel podat dobrý výkon. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, takže když se ohlédnu zpátky, tak nemám žádné výčitky. Kromě toho, že jsme makali celý rok a nakonec nemáme nic,“ říkal smutný Čech pro britskou televizi BT Sport po prohraném finále.

Přestože český brankář předvedl několik výborných zákroků, na Chelsea to nestačilo. Dvakrát ho překonal Eden Hazard a po jednom gólu přidali Olivier Giroud a Pedro. Za Arsenal jen snižoval Alex Iwobi.

I tak Čech během kariéry nasbíral celkem 19 klubových trofejí včetně té z Ligy mistrů nebo Premier League. Kromě toho nasbíral nejvíc startů v české reprezentaci, drží rekord v počtu vychytaných nul v anglické lize a devětkrát vyhrál českou anketu Fotbalista roku.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme