Plzeň znovu vyhrála 1:0. ‚Výsledek jsme ukopali,‘ uznal Pavel Vrba

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou v lize nadále stoprocentní. Úřadující český mistr vyhrál i ve čtvrtém kole Fortuna ligy, ve kterém si Západočeši doma poradili se Zlínem. Soupeře z Moravy porazili plzeňští fotbalisté výsledkem 1:0, který je pro ně v letošní sezoně už skoro typický.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jediný gól Plzně vstřelil Michael Krmenčík

Jediný gól Plzně vstřelil Michael Krmenčík | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Nebýt trefy MIchaela Krmenčíka ze 77. minuty, tak třetí výhru 1:0 za sebou plzeňští fotbalisté v letošním ligovém ročníku možná nepřidali. Proti Zlínu byli sice aktivnější, ale na organizovanou pětičlennou obranu nemohli dlouho vyzrát.

Fotbalisté Plzně jsou stále bez porážky. Jablonec a Příbram jasně vyhrály, Liberec remizoval s Opavou

Číst článek

„Čekal jsem na jednu příležitost a ona naštěstí přišla, takže jsem rád, že jsem to nějak propálil k tyči a vyhráli jsme,“ přiznal na Radiožurnálu Michael Krmenčík, že gól byl pro obhájce titulu velkou úlevou, byť padl ze situace, která zaváněla ofsajdem.

I díky Krmenčíkově trefě je tak Plzeň v letošní sezoně zatím stoprocentní. Například v prvním poločase ale Západočeši od startu soutěže ještě neskórovali. Trenér Viktorie Pavel Vrba přesto po zápase nechtěl říct, že by jeho tým měl pomalejší rozjezdy nebo že by se dokonce střelecky trápil.

„Z mého pohledu jsme narazili na soupeře, který byl velice dobře organizovaný. Strašně těžko jsme se prosazovali proti rozestavení 5-3-2. Naštěstí jsme dali gól a závěr už byl takový křečovitý a výsledek jsme víceméně ukopali,“ oddychl si trenér Viktorie.

Velkou vědu z toho, že Plzeň už potřetí za sebou vyhrála 1:0, nedělá ani plzeňský záložník Martin Zeman: „Stačí to na vítězství a na tři body, tak bych z toho nedělal drama. Samozřejmě bychom chtěli dát víc gólů, abychom se nemuseli strachovat o výsledek, ale každý mančaft teď přijede dobře připravený.“

Společně s Plzní je po čtyřech kolech stoprocentní už jen Slavia a zatím také Sparta, která bude o čtvrtou ligovou výhru bojovat v podvečer v Teplicích. Snažení letenských fotbalistů bude server iROZHLAS.cz sledovat v online přenosu.

Fortuna liga | 4. kolo
10.8. FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:1
11.8. 1.FK Příbram - FK Dukla Praha 4:0
11.8. SFC Opava - FC Slovan Liberec 1:1
11.8. FK Jablonec - MFK Karviná 4:1
11.8. FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín 1:0
12.8. 1.FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 3:1
12.8. FK Teplice - AC Sparta Praha 0:4
13.8. Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:1

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme