Sparta vydřela postup do čtvrtfinále poháru, duel s Baníkem rozhodl z pokutového kopu Hancko

Fotbalisté Sparty porazili v osmifinále domácího poháru Ostravu 1:0. O vítězství obhájce trofeje rozhodl v 89. minutě obránce Dávid Hancko z penalty, které předcházelo vyloučení záložníka Filipa Kaloče. Pražané vyřadili Baník v této fázi soutěže ve druhé sezoně za sebou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Muhammed Sanneh z Ostravy a Adam Hložek ze Sparty

Zleva Muhammed Sanneh z Ostravy a Adam Hložek ze Sparty | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Duel se měl původně odehrát před dvěma týdny, kvůli koronaviru v týmu Sparty a karanténě ale byl odložen. V domácí brance nastoupil Heča, který si v prvním poločase poradil s pokusy Kaloče a Tetoura. Na opačné straně skončila Wiesnerova tečovaná střela na boční síti.

Fotbalisty Karviné už nepovede trenér Jarábek. Tým potřebuje nový impulz, zní z vedení klubu

Číst článek

Sparta si největší šanci vypracovala až v 67. minutě, Hložek ale zblízka Laštůvku nepřekonal.

V 88. minutě Kaloč ve vápně stáhl Ladislava Krejčího mladšího a rozhodčí Julínek odpískal pokutový kop. Kaločovi navíc udělil druhou žlutou kartu. Odpovědnost vzal na sebe Hancko, který skóroval i přesto, že Laštůvka vystihl směr jeho střely.

Letenští vyhráli pod trenérem Pavlem Vrbou, který dříve působil v Baníku jako hráč i kouč, také pátý soutěžní zápas.

Mezi osm nejlepších už postoupily Slavia, Olomouc, Teplice, Plzeň a loňský finalista Liberec. O zbylých dvou čtvrtfinalistech se rozhodne během reprezentační pauzy, kdy se utkají Mladá Boleslav se Slováckem a druholigová Vlašim s Jabloncem.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Sparta Praha - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 89. Hancko z pen. Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Podaný. ČK: 88. Kaloč (Ostrava).

Sestavy:
Sparta: Heča - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek - Plavšič, Pavelka (87. Trávník), Ladislav Krejčí II, Dočkal (75. Karabec), Hložek - Kozák (66. Sáček). Trenér: Vrba
Ostrava: Laštůvka - Sanneh (84. Juroška), Svozil, Stronati, Fleišman - Ndefe, Jánoš, Tetour, Kaloč, De Azevedo (78. Holzer) - Zajíc (66. Šašinka). Trenér: Daněk.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme