Fotbalisty Plzně čeká další krok na cestě za Ligou mistrů, doma musí zvládnout odvetu s Tiraspolem

Podzim v evropských pohárech už mají fotbalisté Plzně jistý, jejich snem je ale postoupit do nejprestižnějšího z nich – do Ligy mistrů. V úterý večer se můžou dostat do závěrečné části kvalifikace. Ve 3. předkole totiž vyhráli nad Šeriffem Tiraspol úvodní zápas v Moldavsku 2:1 a teď je čeká domácí odveta.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Havel slaví se svými spoluhráči

Milan Havel slaví se svými spoluhráči | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

V zádech budou mít fotbalisté Plzně vyprodaný stadion s natěšenými fanoušky. V domácím prostředí západočeský tým od příchodu trenéra Michala Bílka v květnu 2021 neprohrává a prakticky jen vítězí. A k postupu tuhle bilanci potřebuje potvrdit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si komentáře trenéra Michala Bílka před zápasem Plzně s Šerifem Tiraspol

„Jestli chceme pomýšlet na dobrý výsledek, musíme navázat na výkon, který jsme odevzdali tam. Naším cílem je rozhodně jít dál,“ rád by navázal Michal Bílek na úvodní zápas v Kišiněvě.

„Hrajeme proti týmu, který je velmi dobře technicky vybavený. Pokud splníme to, co si řekneme, budeme schopni eliminovat jejich největší sílu,“ má Bílek na mysli ofenzivu Šeriffu Tiraspol – týmu, který je plný šikovných afrických a jihoamerických fotbalistů.

Když mluvil trenér Bílek o plnění úkolů, neměl na mysli jen pevnou obranu.

„Nejdeme do toho s tím, že jsme v lehké výhodě. Že bychom se soustředili jenom na defenzivu, to v žádném případě. Ano, jako všechna ta utkání chceme hrát pozorně vzadu, ale chceme být nebezpeční,“ říká před odvetou bývalý reprezentační kouč.

Plzeň vstoupila do 3. předkola Ligy mistrů vítězně. Z Moldavska si odváží výhru 2:1

Číst článek

Odveta se Šeriffem bude pátým zápasem Plzně za posledních patnáct dní.

„Tři roky jsem co týden koukal v televizi na evropské poháry a hrozně jsem si to přál hrát. Vůbec si nestěžuji, se silami jsem na tom dobře, naopak jsem rád, že tolik zápasů máme,“ říká obránce Milan Havel k vytížení plzeňského týmu.

Šeriff Tiraspol, který v minulé sezoně udivoval v Lize mistrů, ale který od té doby vyměnil dost hráčů i trenéra, rozhodně nechce sledovat plzeňské postupové oslavy.

„Klíčové budou věci jako kompaktnost a vysoké tempo zápasu, které jsme předvedli hlavně ve druhém poločase. Viděli jsme, že Viktoria byla trochu unavená,“ myslí si kouč Stjepan Tomas.

Jak bude odveta vypadat na hřišti, se ukáže od 19.00. Na Radiožurnálu Sport si můžete pustit přímý přenos, web iROZHLAS.cz poskytne online reportáž.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme