V Premier League je šest nakažených. Pozitivní test měl i asistent trenéra Burnley

Obránce Adrian Mariappa a dva nejmenovaní členové realizačního týmu Watfordu jsou mezi šesticí nakažených koronavirem, které odhalila první vlna testování ve fotbalové Premier League. Pozitivní na covid-19 je také asistent trenéra Burnley Ian Woan. Zbývající dva případy zůstaly pro veřejnost neidentifikované, týkají se ale jednoho klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas Arsenalu proti Watfordu. V brance už chytá místo zraněného Čecha Bernd Leno

Utkání Watfordu proti Arsenalu | Zdroj: Reuters

Za Burnley hraje i český reprezentační útočník Matěj Vydra. Podle vyjádření klubu se odebral asistent trenéra Woan do karantény a zbytek týmu pokračuje v přípravě na restart soutěže.

Hušbauer: Vůbec nevím, jak s tím chtějí naložit. Tímhle způsobem se liga nikdy nedohraje

Číst článek

Vedení Premier League oznámilo v úterý šest pozitivních testů ze 748 vzorků odebraných v neděli a pondělí v 19 klubech. Zbývající 20. klub začal s testováním až v úterý. Identitu hráčů ani jména klubů však zástupci soutěže nezveřejnili.

Všechny nakažené čeká týdenní izolace a po sedmi dnech další kontrolní test. Na rozdíl od Německa, kde muselo po pozitivních nálezech u jednotlivců do karantény na 14 dní celé Dynamo Drážďany, nepostihnou opatření celé týmy.

Testování hráčů a realizačních týmů předcházelo v Anglii úternímu obnovení tréninků v malých, maximálně pětičlenných skupinách. Jejich zahájení je prvním krokem k případnému restartu sezony.

Watford oznámil pozitivní testy ve svých řadách poté, co kapitán Troy Deeney prohlásil, že se skupinových tréninků za současných podmínek nechce účastnit. Výhrady k návratu měl už minulý týden, kdy byla představena bezpečnostní opatření.

Premier League je kvůli pandemii koronaviru přerušená od 13. března. Pokud se bude situace v zemi vyvíjet podle plánu, elitní sportovní soutěže v Anglii se budou moci znovu rozběhnout bez diváků od 1. června. Premier League doufá v restart 12. června.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme