Čtvrtá domácí porážka v řadě. Arsenal se nadále trápí, ztratily i Liverpool a Tottenham

Fotbalisté Tottenhamu ve 12. kole anglické ligy na hřišti Crystal Palace ztratili v závěru vedení a remizovali 1:1. Svěřenci trenéra Josého Mourinha přesto udrželi vedení v tabulce o skóre před mistrovským Liverpoolem, který uhrál stejný výsledek na trávníku nováčka Fulhamu. Trápící se Arsenal podlehl Burnley 0:1 a poprvé od roku 1959 doma prohrál čtyři ligové zápasy po sobě. Kanonýři se krčí na 15. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný kapitán Arsenalu Piérre-Emerick Aubameyang

Zklamaný kapitán Arsenalu Piérre-Emerick Aubameyang | Foto: LAURENCE GRIFFITHS | Zdroj: Reuters

Arsenalu nejprve zkomplikoval situaci Granit Xhaka, který v 58. minutě dostal červenou kartu za to, že chytil pod krkem Ashleyho Westwooda. V 73. minutě bylo pro domácí ještě hůř, protože si kapitán Pierre-Emerick Aubameyang po rohu hlavou srazil míč do vlastní branky.

Čech se po roce a půl vrací do fotbalové brány. Legenda Chelsea odchytá zápas za rezervní tým

Číst článek

Závěrečnou dvacetiminutovku za hosty odehrál český útočník Matěj Vydra, Burnley ze sestupového pásma poskočilo na 17. pozici.

Tottenham se nad londýnským rivalem ujal vedení ve 23. minutě, kdy Harry Kane z dálky propálil Vicenteho Guaitu. Španělský brankář ale další velké šance hostů v první půli pochytal.

Hráči Crystal Palace si po změně stran vytvořili převahu a v 81. minutě vyrovnali, tentokrát po zaváhání gólmana Huga Llorise, kterého po standardní situaci překonal Jeffrey Schlupp. Spurs v závěru sahali po vítězství, ale Ben Davies trefil břevno a Guaita výborně zneškodnil přímý kop Erica Diera. Tottenham v Premier League neprohrál pojedenácté za sebou, ale ve dvou z posledních tří zápasů remizoval.

Fulham na stadionu Craven Cottage v prvním dějství Liverpool nečekaně přehrával a favorizované hosty v úvodu držel pozorný Alisson. Brazilského gólmana ale ve 25. minutě překonal křížnou střelou Bobby Decordova-Reid.

Reds se po změně stran zlepšili a londýnského protivníka zatlačili, ale domácí brankář Alphonse Areola dlouho vzdoroval liverpoolským střelcům a inkasoval pouze v 79. minutě z pokutového kopu Muhammada Salaha.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Southampton - Sheffield United 3:0 (34. Adams, 62. Armstrong, 83. Redmond), Crystal Palace - Tottenham 1:1 (81. Schlupp - 23. Kane), Fulham - Liverpool 1:1 (25. Decordova-Reid - 79. Salah z pen.), Arsenal - Burnley 0:1 (73. vlastní Aubameyang), Leicester - Brighton 3:0 (27. a 44. Maddison, 41. Vardy).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme