Lukaku svým prvním gólem za Chelsea sestřelil Arsenal, Manchester United má díky remíze rekord

Fotbalisté Chelsea zvládli zápas na 2. kola anglické Premier League a na hřišti svého londýnského rivala Arsenalu zvítězili 2:0. Svůj premiérový gól v dresu hostů si připsal belgický útočník Romelu Lukaku. Manchester United jen remizoval na hřišti Southamptonu, vyrovnal tak ale rekord neporazitelnosti ve venkovních zápasech.

Londýn (Velká Británie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Romelu Lukaku

Útočník Romelu Lukaku | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

Hvězdný Romelu Lukaku se objevil po svém příchodu z Interu Milán poprvé v základní sestavě. S Belgičanem na hrotu útoku chtěli „Blues“ zaznamenat první soutěžní výhru nad Arsenalem od roku 2019.

Liverpool před plným Anfieldem porazil Burnley 2:0, Manchester City nadělil Norwichi pět branek

Číst článek

Zranění či nemoc vyřadilo z kádru Arsenalu hned několik opor. Kapitán Pierre-Emerick Aubameyang tak jen z lavičky sledoval, jak v 15. minutě uklízel Lukaku po kolapsu zadní řady domácích míč do prázdné sítě. Pro robustního útočníka to byla první soutěžní branka za Chelsea, ve které působil už před deseti lety.

Stejně jako v prvním případě padl další gól Chelsea přes levou stranu Arsenalu. Na konci pěkné kombinační akce byl obránce Reece James, který nedal Berndu Lenovi v bráně šanci. Chelsea v druhém poločasu ubránila několik nadějných akcí domácích a nakonec Emirates Stadium opouští se třemi body.

Svěřenci trenéra Thomase Tuchela tak potvrdili své mistrovské ambice a i v druhém zápase bodovali naplno. Arsenal je naopak s dvěma prohrami na chvostu tabulky.

Manchester United s rekordem

Fotbalisté Manchesteru United remizovali ve 2. kole anglické ligy v Southamptonu 1:1. „Rudí ďáblové“ neprohráli venku v Premier League od ledna 2020 v 27. utkání po sobě, čímž vyrovnali rekord Arsenalu z let 2003 a 2004. Tottenham vyhrál ve Wolverhamptonu 1:0 a navázal na úvodní triumf nad obhájcem titulu Manchesterem City.

Southampton se ujal vedení po půlhodině hry, kdy Adams střelou z hranice vápna pomocí teče od hostujícího záložníka Freda překonal De Geu. Gól byl nakonec připsán Fredovi jako vlastní. United odpověděli 10 minut po přestávce zásluhou Greenwooda. Manchester neprohrál na hřišti „Svatých“ od srpna 2003 v 11. ligovém duelu po sobě.

Výsledky 2. kola anglické ligy:

Southampton - Manchester United 1:1 (30. vlastní Fred - 55. Greenwood), Wolverhampton - Tottenham 0:1 (9. Alli z pen.)

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme