Zápas Premier League přerušil poletující dron, hráči se museli podle pravidel vrátit do kabin

Kvůli „neoficiálnímu“ dronu, který se vznášel nad fotbalovým stadionem, musel být zápas anglické Premier League mezi Brentfordem a Wolverhamptonem přerušen. A to na téměř dvacet minut. Podle pravidel museli hráči do kabin, než se bezpilotní letoun podařilo odklidit. Bizarní záležitost vyšetřuje policie.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dron vznášející se nad Brentford Community Stadium

Dron vznášející se nad Brentford Community Stadium | Zdroj: Reuters

„Člověk si říká, že už ve fotbale viděl všechno, ale pak se stane tohle,“ reagoval v přímém přenose komentátor stanice Sky Sports.

Ve 34. minutě zápasu si rozhodčí Peter Bankes všimnul dronu, který se vznášel nad stadionem. A jak mu nařizují pravidla, utkání přerušil a hráče obou družstev poslal zpátky do šaten. 

„Neviňte nás, neviňte rozhodčího, neviňte Premier League. Viňte dron,“ oznámil z reproduktorů na stadionu hlasatel domácího Brentfordu.

Mluvčí The Bees po utkání v rozhovoru pro Sky Sports řekl, že policie celou situaci vyšetřuje. „Kvůli zdravotnímu riziku postupoval rozhodčí podle předepsaných protokolů a odvolal oba týmy ze hřiště.“ Zadržený nebyl zatím nikdo.

„Co s dronem udělají, sestřelí ho?“ vtipkoval legendární moderátor pořadu Soccer Daily Jeff Stelling. Letoun nakonec z prostoru nad hřištěm vytlačila helikoptéra. A mohlo se pokračovat.

Prodloužený poločas

Na konci první půle tím ale vznikla zajímavá situace. Stopky ukazovaly znatelně vyšší číslo než obvykle. K manku, které způsobil dron, se totiž přičetlo i krvavé sražení hlav spoluhráčů Brentfordu Rica Henryho a Mathiase Jensea. Oba museli trávník po zranění opustit.

Úvodní poločas tak oficiálně skončil až po 71 minutách. Ani taková porce nestačila oběma mužstvům na vstřelení gólu. Skóre se poprvé měnilo až po změně stran a z vítězství 2:1 se radovali Wolves.

Podivné přerušení zápasu nejvyšší anglické soutěže nastalo i v pátek. V duelu mezi Watfordem a Norwichem na stadionu Vicarage Road vypadla část světel. Sudí Mike Dean tak kvůli zhoršené viditelnosti zápas zastavil na deset minut.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme