Oblíbenec fanoušků Coufal pokračuje ve West Hamu, přesně rok po příchodu podepsal novou smlouvu

Fotbalový obránce Vladimír Coufal spojil svou fotbalovou budoucnost s West Hamem, v londýnském klubu podle serveru The Athletic podpepsal novou tříletou smlouvu. Český pravý bek přestoupil do Anglie přesně před rokem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal během zápasu West Hamu proti Crystal Palace.

Vladimír Coufal během zápasu West Hamu proti Crystal Palace. | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Podle The Athletic se devětadvacetiletý Coufal dohodl s Kladiváři na tříleté smlouvě s opcí na prodloužení o další sezonu. Bývalý hráč Slavie či Liberce tak uzavřel svůj velmi povedený rok ve West Hamu, kam přesně před rokem za částku přesahující 6 milionů euro odcházel. Podepsal tehdy kontrakt do roku 2023.

Premier League je splněný sen, West Ham je top klub, říká Král. Na tlak v Anglii je připravený

Číst článek

Příchod Coufala je dodnes mnohými anglickými experty považován za jeden z nejvýhodnějších nákupů loňské sezony. Rodák z Ludgeřovic se připojil ke svému bývalém spoluhráči Tomáši Součkovi a West Hamu loni pomohl k šestému místu v tabulce a kvalifikaci do Evropské ligy. Přispěl k tomu 7 asistencemi ve 34 zápasech.

„Přesně před rokem se mi splnil sen. Jako klub za sebou máme vynikající rok. Jednou Kladivářem, navždy Kladivářem,“ napsal Coufal k výročí na sociální sítě.

Společně se Součkem patří pravý obránce k oblíbencům fanoušků. Ve fanouškovské volbě o hráče roku (Hammer of the Year) skončil druhý právě za svým českým spoluhráčem.

I v současné sezoně se West Hamu daří. Londýnští jsou po šesti zápasech na šestém místě tabulky, Coufal odehrál každou minutu a přispěl i jednou asistencí. Kladiváři navíc zvládají bodovat i v Evropské lize, kde po dvou zápasech vedou svou skupinu.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme