Šedesát hattricků Ronalda, které byly nejdůležitější? Otočky v Lize mistrů i trefy na mistrovství světa

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo dovršil trefou z přímého kopu do sítě Norwiche už šedesátý hattrick v kariéře. Manchester United díky němu zvítězil 3:2 a drží šance na umístění v nejlepší čtyřce Premier League. Pozornost se soustředila zejména na držitele pěti zlatých míčů. Na takové číslo totiž žádný jiný aktivní hráč nedosahuje. Připomeňte si pět nejdůležitějších třígólových zápasů portugalského kanonýra.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo. Old Trafford. Hattrick. Něco takového už fanoušci Red Devils viděli. A to před více než čtrnácti lety během prvního období Portugalce na ostrovech.

První z mnoha, Manchester United 6:0 Newcastle

Na třígólový zápas čekal Ronaldo na své poměry dlouho. Branky střílel, ale žádný hattrick. Míč si domů odnesl až v páté sezoně v Manchesteru po vysoké výhře nad Newcastlem. 

Na dotazy, proč mu to tak trvalo, odpověděl: „Když dávám dva góly každý zápas, jsem šťastný a netrápí mě to.

Sezonu 2007/2008 završil vítězstvím v Premier League a Lize mistrů. Na konci roku obdržel i Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu.

Vstupenka na mistrovství světa, Portugalsko 3:2 Švédsko

Jen jsem dělal svoji práci. A šlo mi to tak jako v poslední době,“ narážel autor hattricku po barážovém utkání proti Švédsku na svých deset gólů v deseti reprezentačních startech.

Poslední tři ale měly přidanou hodnotu, poslaly totiž Portugalsko na mistrovství světa do Brazílie. „Věděl jsem, že mě národ v těchto zápasech potřebuje. A já jsem ukázal, že jsem tady,“ dodal sebejistě. 

Podle mnohých novinářů se právě výkon proti severskému soupeři stal hlavním argumentem pro další triumf v anketě Zlatý míč pro rok 2013.

Famózní obrat v Lize mistrů, Real Madrid 3:0 Wolfsburg

Klíčové zásahy Ronalda v domácí odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů 2015/2016 proti Wolfsburgu nezvrátily jen jediný zápas. 

Před výkopem se Real Madrid nacházel v hrozivé situaci. Už dávno vypadl ze Španělského poháru, v lize seděl až na třetí pozici a téměř se loučil i s milionářskou soutěží, protože v Německu překvapivě padl 0:2.

Pak se ale znovu objevil „Mr. Champions League“, jak mu někteří fanoušci přezdívají, a dotáhnul Los Blancos dál.

A to dokonce až do milánského finále proti městskému rivalovi Atléticu, které následně pokořil rozhodující penaltou v rozstřelu. Z katastrofické sezony se stala sezona úspěšná.

Představení na fotbalovém vrcholu, Portugalsko 3:3 Španělsko

V očekávaném zápase základní skupiny mistrovství světa 2018 měli herně navrch Španělé. Ronaldo se ale prosadil z penalty a pak i zpoza vápna, když jeho přízemní střela prosvištěla pod rukavicemi chybujícího brankáře De Gey. 

Po poločase Španělé zabrali, obrat na 3:2 měl na svědomí parádní trefou z voleje Nacho. Po portugalském střelci jakoby se slehla zem.

Jeho moment však přišel. Dvě minuty před koncem. Z přímého kopu z dvaceti metrů.

Mistři Evropy tak hlavně díky zásahům své největší hvězdy prošli na ruském šampionátu skupinou, ovšem narazili v osmifinále. Zastavila je Uruguay a Ronaldo dál zůstává bez největší fotbalové trofeje. Možná úplně poslední možnost se naskytne na konci letošního roku v Kataru.

Famózní obrat v Lize mistrů podruhé, Juventus 3:0 Atlético Madrid

Už to tu jednou bylo. Vyřazovací fáze Ligy mistrů, úvodní prohra 0:2 a odveta pod obrovským tlakem. Tentokrát o tři roky později, o kolo dříve a v jiném dresu.

Výsledek? Stejný. Jeden, druhý a pak třetí gól. Vymalováno.

Do dnešního dne žádný hráč kromě Ronalda tři branky v jednom utkání týmu Diega Simeoneho nedal. Portugalec to dokázal čtyřikrát. 

Za zmínku stojí i další památné hattricky. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov v roce 2017 či následně v semifinále proti Atléticu. Titulky médií zaplnil i jeho první trojnásobný zápis po návratu zpátky na Old Trafford proti Tottenhamu v březnu letošního roku.

Nabízí se jediná otázka. Je Ronaldo hattrickový král? Z aktivních hráčů ano, na paty mu šlape jedině Lionel Messi, který jich ztrácí pět. K historickému prvenství má ale daleko. V Guinessově knize rekordů září jiné jméno. Pelé. A u něj číslovka 92.

Přehled šedesáti hattricků Cristiana Ronalda

Sporting Lisabon - 0

Manchester United - 3

Real Madrid - 44

Juventus - 3

Portugalsko - 10

Adam Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme