Eriksen si sedm měsíců po srdečním kolapsu zahraje Premier League, podepsal smlouvu v Brentfordu

Dánský fotbalista Christian Eriksen bude opět profesionálně hrát fotbal. Devětadvacetiletý záložník podepsal jako volný hráč smlouvu do konce sezony s anglickým Brentfordem. Eriksen v červnu minulého roku prodělal během zápasu Eura srdeční kolaps, sportovat ale může dál díky voperovanému defibrilátoru. Do Premier League se vrací po dvou letech, v minulosti nastupoval za Tottenham.

Tento článek je více než rok starý.

Brentford (Velká Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christian Eriksen

Christian Eriksen | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

O Eriksenově návratu do Premier League se spekulovalo dlouhodobě a už na začátku měsíce se měl dohodnout na angažmá v Brentfordu. Nováček Premier League v poslední den přestupového období novou posilu oficiálně představil.

Fotbalistu Greenwooda zadržela policie kvůli podezření z napadení přítelkyně, United ho vyřadili z kádru

Číst článek

Eriksen se stane dalším členem dánské enklávy hráčů působících v momentálně 14. týmu anglické ligy. Klub z předměstí Londýna také vede dánský trenér Thomas Frank, který  Eriksena trénoval v mládežnických kategoriích reprezentačního týmu.

„Těším se, až s ním budu zase pracovat. Od té doby se hodně změnil, stal se jedním z nejlepších záložníků Premier League a vyhrál trofeje po celé Evropě. Využili jsme neuvěřitelné příležitosti přivést do Brentfordu hráče světové kvality. Sedm měsíců s týmem netrénoval, ale dělal spoustu práce individuálně. Je fit,“ řekl Frank pro klubový web.

It's Official, @Christian Eriksen is a Bee

🇩🇰 The Danish international will link up with Bees for rest of season

📄 bit.ly/EriksenJoins

#BrentfordFC #EriksenJoins

09:05 – 31. 01. 2022

3017 37109

Eriksen v létě na evropském šampionátu prodělal zástavu srdce a život mu zachránila včasná reakce spoluhráčů a lékařů. Ačkoliv mu doktoři po voperování kardiover-defibrilátoru dali ohledně návratu k fotbalu zelenou, nemohl dále pokračovat v Interu Milán. V Itálii se srdečním implantátem podle pravidel soutěže nastupovat nesměl.

Ofenzivní záložník se tak dohodl na ukončení smlouvy a připravoval se individuálně ve Švýcarsku s třetiligovým Chiassem, v Dánsku v Odense nebo se svým bývalým klubem Ajaxem Amsterdam. 

Během svého působení v Tottenhamu odehrál Eriksen v anglické lize 226 zápasů a nastřílel 56 gólů. V Brentfordu podepsal prozatím půlroční kontrakt.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme