Souček gólem v závěru zařídil tři body pro West Ham. U vítězství nad Evertonem byl i Coufal

První gól anglické Premier League v roce 2021 vstřelil český záložník Tomáš Souček. Díky jeho trefě z 86. minuty zvítězil West Ham United na půdě Evertonu 1:0. U výhry londýnského klubu byl i obránce Vladimír Coufal.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví gól proti Evertonu.

Tomáš Souček slaví gól proti Evertonu. | Foto: PETER BYRNE | Zdroj: Reuters

Souček v závěru zápasu nejdřív pohotově pálil z úhlu, brankář Evertonu Jordan Pickford ale jeho pokus vyrazil. Vzápětí ale poslal zpátky do vápna střílenou přihrávku Aaron Cresswell a český záložník doklepl míč do poloodkryté brány.

Souček po roce ve West Hamu: Každý zápas se cítím líp a líp. Spoluhráči dělají stejné srandy jako v Česku

Číst článek

Předtím to v Goodison Parku dlouho vypadalo na dělbu bodů po bezbrankové remíze. Ani jeden z týmů moc velkých šancí neměl, a když, tak je neproměňoval. Domácí nejvíc zahrozili v samém závěru první půle, když nebezpečně střílel Bernard.

Za West Ham zase mohl skórovat Pablo Fornals, kdyby lépe hlavou usměrnil centr do vápna, nebo střídající Antonio, který zkoušel Pickforda překonat střelou na zadní tyč.

Rozhodnutí tak nakonec přinesl až Souček, který se v této sezoně trefil v lize už popáté. Zisk tří bodů mohl spolu se Součkem slavit i pravý obránce Vladimír Coufal, který opět odehrál celý zápas.

„Je to ohromně důležitá výhra, protože jsme díky ní úspěšně odstartovali nový rok, takže jsme moc šťastní. Snad na to vítězství navážeme,“ řekl Souček pro televizi BT Sport a rozpovídal se i o pro něj nezvyklém fotbalovém programu bez zimní přestávky.

„Normálně bych měl tři týdny volna a jedl bramborový salát. Ale hrát o Vánocích mě baví a je skvělé, že jsme teď získali tři body,“ dodal.

West Ham je na desátém místě tabulky. Na pátou příčku, která zajišťuje účast v Evropské lize, ztrácí jen vinou skóre. Pátá je zatím Aston Villa, která v pátek nastoupí od 21.00 proti Manchesteru United.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Everton - West Ham United 0:1 (86. Souček),
21:00 Manchester United - Aston Villa.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme