‚Mrzí mě to, nechtěl jsem působit neuctivě.‘ Lukaku je po omluvě zpátky v týmu Chelsea

Chelsea nastoupila do šlágru posledního kola Premier League proti Liverpoolu bez Romela Lukakua. Nejdražší posila v historii klubu se totiž týden před tím nechala v rozhovoru pro Sky Italia slyšet, že není spokojená se svou rolí. V úterý se však Lukaku ve videu fanouškům i týmu za své chování omluvil a trenér Thomas Tuchel ho po společné schůzce znovu zařadil na soupisku.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Romelu Lukaku

Útočník Romelu Lukaku | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

„Omlouvám se za rozrušení, které jsem způsobil. Rozhovor měl být o rozloučení se s fanoušky Interu, ne o znevážení fanoušků, spoluhráčů, klubu a trenéra Chelsea,“ omlouval se ve videu pro Chelsea TV urostlý útočník.   

„Nebyl to vhodný moment a úplně chápu vaše rozhořčení. Teď je jen na mě, abych na 100 procent ukázal svoji věrnost,“ uklidňoval fanoušky.

Kromě nich měl belgický reprezentant co vysvětlovat i kouči Tuchelovi, který celou kauzu označil za zbytečný rozruch.

Vyřazení Lukakua ze sestavy odůvodnil v rozhovru pro Sky Sports: „Chci ochránit přípravu na utkání, a tak jsem ho nezařadil do sestavy. Mluvili jsme o tom spolu dvakrát, hovořili jsme i s ostatními hráči a rozhodli jsme se, že to tak uděláme.“

Po zápase německý trenér uvedl, že se s hráčem osobně setká a věc důkladně probere. Výsledek? Lukakuovo jméno na soupisce Chelsea pro středeční zápas Anglického ligového poháru proti Tottenhamu a již zmíněné video.

„Nejdůležitější bylo pochopit a porozumět, že to tak nemyslel. Navíc je to stále náš hráč a máme dobré, hodně dobré důvody přemluvit ho k tvrdé práci,“ popsal rozuzlení kouč Tuchel.

„Nicméně bude následovat disciplinární trest a on ho přijme,“ upřesnil.

Nebylo to poprvé

Do podobných kontroverzních situací se ale Lukaku nedostal poprvé. Jak upozorňuje server The Athletic, stejný hráč ještě v barvách Evertonu v roce 2017 využil belgickou televizi, aby oznámil, že neprodlouží smlouvu. Bez vědomí klubu.

O dva roky později zase nepřišel na trénink, aby si vynutil přestup z Manchesteru United do Interu Milán. A to vše potom, co v rozhovoru kritizoval chování United.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme