Manchester United má dočasnou náhradu za Mourinha, do konce sezony povede tým Solskjaer

Den po vyhození dosavadního kouče Joseho Mourinha za něj fotbalový Manchetser United našel náhradu. Novým prozatímním trenérem tradičního anglického klubu, který má za sebou nejhorší start sezony za 28 let, se stal bývalý hráč United Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ole Gunnar Solskjaer.

Ole Gunnar Solskjaer. | Foto: Russell Cheyne | Zdroj: Reuters

Pětačtyřicetiletý Nor Solskjaer převezme mužstvo jako prozatímní trenér do konce sezony, než klub po důkladném výběru jmenuje nového trenéra. Pomáhat mu budou Mike Phelan, Michael Carrick a Kieran McKenna.

„Manchester United je v mém srdci a je úžasné vrátit se sem v této pozici,“ uvedl Solskjaer v prohlášení na klubovém webu. „Ole je klubová legenda s obrovskými zkušenostmi z hřiště i z trenérské lavičky,“ dodal výkonný místopředseda United Ed Woodward.

José Mourinho skončil u fotbalistů Manchesteru United, vedení klubu ho odvolalo

Číst článek

Klub z Manchesteru oznámil Solskjaerův příchod den po odvolání dosavadního kouče Joseho Mourinha. Ten na lavičku United nastoupil v květnu 2016 jako nástupce Nizozemce Louise van Gaala.

Mourinho s „Rudými ďábly“ Mourinho vyhrál Evropskou ligu, Ligový pohár a anglický Superpohár, ale neukončil čekání nejúspěšnějšího klubu historie Premier League na ligový titul a dlouhodobě čelil kritice za herní styl, kterým se jeho tým prezentoval.

United navíc právě zažívají nejhorší start do sezony za posledních 28 let. V úvodních 17 kolech nasbírali jen 26 bodů a na vedoucí Liverpool, jemuž o víkendu podlehli 1:3, ztrácejí propastných 19 bodů.

Jako hráč strávil Solskjaer v United velkou část kariéry, mezi lety 1996 a 2007 nastoupil v rudém dresu ke 366 utkáním, v nichž nastřílel 126 gólů. Proslul především jako vynikající střídající útočník, který se často dostával na hřiště později a dokázal v posledních minutách rozhodovat zápasy. V roce 1999 vstřelil vítězný gól ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Po konci aktivní kariéry trénoval tři roky rezervní tým United, pak převzal na tři roky FC Molde v norské lize, aby v lednu 2014 zamířil do Cardiffu, který se mu ale nepovedlo udržet v Premier League. Na podzim v Cardiffu skončil a v roce 2015 znovu trénoval Molde, které v letech 2017 a 2018 skončilo druhé v tabulce norské nejvyšší soutěže.

We can confirm that Ole Gunnar Solskjaer has been appointed as caretaker manager until the end of the 2018/19 season.

He will be joined by Mike Phelan as first-team coach, together with Michael Carrick and Kieran McKenna. #MUFC

10:19 – 19. 12. 2018

33343 74973

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme