Nejmenovaný hráč Norwiche byl pozitivně testován na koronavirus. Kvůli izolaci nestihne restart ligy

Anglický prvoligový klub Norwich City hlásí první případ na koronavirus pozitivně testovaného fotbalisty. Nejmenovaný hráč, jehož nákazu odhalily testy po přátelském utkání s Tottenhamem, nyní podstoupí sedmidenní izolaci.

Tento článek je více než rok starý.

Norwich (Aktualizováno: 8:55 14. 6. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Norwiche (archivní foto)

Fotbalisté Norwiche (archivní foto) | Foto: PA / Nigel French | Zdroj: ČTK

Testování proběhlo v rámci přátelského utkání, které Norwich nad londýnským týmem vyhrál 2:1. Tottenham posléze uvedl, že testování neodhalilo nákazu mezi jeho hráči.

Fotbalisté v Premier League obléknou dresy s nápisem Black Lives Matter, hold vzdají i zdravotníkům

Číst článek

„Dotyčný uvedl, že neměl žádný blízký kontakt s našimi hráči a náš tým to také potvrdil,“ citovala BBC stanovisko Tottenhamu.

Nejmenovaný fotbalista kvůli karanténě jistě přijde o restart sezony Premier League. Ten je naplánovaný na středu 17. června, kdy Aston Villa hostí v souboji nováčků soutěže Sheffield United. Norwich, který taktéž letos zažívá obnovenou premiéru v soutěži, má na programu nejbližší zápas 19. června se Southamptonem.

Hlavním úkolem Norwiche ve zbytku sezony je zachránit prvoligovou příslušnost. Tým trenéra Daniela Farkeho se nachází na poslední příčce soutěže, na nesestupová místa ztrácí devět kol do konce šest bodů.

Testování na koronavirus zatím v osmi různých vlnách v Premier League podstoupilo 8687 hráčů a členů realizačních týmu. Pozitivních bylo celkem 16, včetně dalšího nejmenovaného fotbalisty, který test minulý týden podstoupil.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme