Do Premier League se vrací známé tváře. Coutinho hostuje v Aston Ville, Trippier zamířil do Newcastlu

Týden po začátku zimního přestupového období se v anglické Premier League uzavírají první velké obchody. Do Aston Villy přichází na hostování z Barcelony brazilský záložník Philippe Coutinho, který v Anglii dříve hrával za Liverpool. První posilou Newcastlu pod vedením nových bohatých majitelů se stal anglický reprezentant Kieran Trippier, pravý obránce po roce a půl opouští Atlético Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský záložník Philippe Coutinho

Brazilský záložník Philippe Coutinho | Foto: Xaver Bonilla | Zdroj: Reuters

Vztah Philippeho Coutinha a Barcelony byl dlouhodobě napjatý. Brazilec nenaplnil očekávání, která do něj katalánský klub před pěti lety vložil, když za něj před pěti lety Liverpoolu zaplatila 145 milionů eur. Dodnes je Coutinho třetím nejdražším hráčem historie po Neymarovi a Kylianu Mbappém.

‚Mrzí mě to, nechtěl jsem působit neuctivě.‘ Lukaku je po omluvě zpátky v týmu Chelsea

Číst článek

Ve Španělsku zvládl ofenzivní záložník ve 106 utkáních vstřelit 26 branek, v probíhajícím ročníku odehrál jen 614 minut. V Anglii se o něj zajímalo hned několik klubů, podle The Athletic ale zvolil Aston Villu kvůli vztahu s trenérem Stevenem Gerrardem, se kterým se v Liverpoolu setkal jako spoluhráč.

„Je neuvěřitelný. Nikdo nemá přezdívku „Čaroděj“, pokud není výjimečným fotbalistou. Je to rozený šampión, má dva tituly s Barcelonou, 61 zápasů za národní tým a v Liverpoolu byl úžasný,“ řekl Gerrard na adresu Coutinha, kterému nechybí ani medaile pro výherce Ligy mistrů, kterou získal na hostování v Bayernu Mnichov.

Brazilec bude v Birminghamu hostovat do konce sezony, součástí dohody je i možnost trvalého přestupu.

První posila pro Newcastle

I Newcastle United přivedl ze Španělska hráče s anglickou minulostí, novou tváří klubu, který na podzim koupili saúdskoarabští majitelé, je pravý obránce Kieran Trippier. Pětatřicetinásobný anglický reprezentant přichází z Atlética Madrid za 15 milionů eur.

Bývalý hráč Tottenhamu, který se v minulé sezoně stal mistrem Španělska, má být jednou z mnoha posil, které Newcastlu mají pomoci odvrátit hrozbu sestupu. Momentálně jsou „Straky“ na předposledním místě ligové tabulky, na nesestupovou sedmnáctou příčku ztrácí dva body.

🤝

⚫️⚪️

09:38 – 07. 01. 2022

1313 19096

„V Madridu jsem byl spokojený, ale jakmile jsem zjistil, že má o mě Newcastle s trenérem, Eddiem Howem zájem, chtěl jsem tam jít. Vím, že nás čeká spoustu práce, ale nároky Premiere znám moc dobře, navíc jsem ve skvělém klubu s talentovanými hráči,“ představil se fanouškům jednatřicetiletý Trippier.

Newcastle čeká rušný měsíc, podle médií by chtěl dotáhnout příchod minimálně čtyř dalších hráčů. Jedním z nich má být nizozemský stoper Sven Botman, toho si ale francouzské Lille cení až na 70 milionů eur. Spekuluje se i o příchodu útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga, který je po disciplinárních prohřešcích v Arsenalu nechtěným.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme