Citizens zničili Aston Villu šesti góly. Agüero se blýskl hattrickem a překonal legendárního Henryho

Fotbalisté Manchesteru City v 22. kole anglické ligy rozstříleli 6:1 Aston Villu a stále drží druhé místo tabulky s dvoubodovým náskokem před třetím Leicesterem a se ztrátou 14 bodů na první Liverpool. Rekordním hattrickem se blýskl Sergio Agüero.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hosté rozhodli o vítězství už v prvním poločase, který vyhráli 4:0. Po dvou úvodních gólech Rijáda Mahrize se trefili Agüero s Gabrielem Jesusem. Po přestávce přidal Agüero další dva góly a hattrick v anglické lize zaznamenal takřka přesně po roce.

Liverpool porazil ve šlágru kola Tottenham 1:0. Výhrou si upevnil náskok a přepsal historii

Číst článek

Argentinský útočník navíc vylepšil svůj gólový účet v Premier League na 177 branek a stal se nejlepším střelcem mezi cizinci v historii soutěže. O dva góly překonal dosavadního lídra Thierryho Henryho.

„Mám obrovskou radost. Doufám, že pořád budu dávat góly, ale všechno záleží na spoluhráčích, jestli mi budou přihrávat,“ řekl Agüero v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

V celkovém pořadí střelců se Agüero dělí o čtvrtou příčku s Frankem Lampardem. Vede Alan Shearer s 260 góly, před Agüerem jsou ještě Wayne Rooney (208 branek) a Andrew Cole (186). „K Shearerovi mám ještě daleko, ale zkusím to,“ řekl jednatřicetiletý útočník.

Agüero rovněž v Anglii zaznamenal třígólové utkání podvanácté a v pořadí hráčů s nejvíce hattricky se osamostatnil na prvním místě před bývalým anglickým reprezentantem Shearerem.

Aston Villa dala gól až z penalty v nastavení a v tabulce jí patří osmnáctá příčka, která jako první znamená sestup. Od šestnáctého West Hamu a sedmnáctého Watfordu, který dnes porazil 3:0 předposlední Bournemouth a natáhl sérii bez porážky na pět zápasů, dělí birminghamský klub jeden bod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme