VIDEO: Součkův gól přiblížil West Ham k záchraně, do Premier League se po 16 letech vrací Leeds

Záložník Tomáš Souček pomohl West Hamu svým třetím gólem v anglické fotbalové lize k důležité výhře 3:1 nad Watfordem, po které má londýnský klub takřka jistou záchranu. Na sestupové pozice má West Ham dvě kola před koncem šestibodový náskok a výrazně lepší skóre než osmnáctý Bournemouth i předposlední Aston Villa. Radost mají i fotbalisté Leedsu United, kteří se po 16 letech vracejí do nejvyšší anglické soutěže.

Londýn (Aktualizováno: 23:26 17. 7. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V případě záchrany mají „Kladiváři“ automaticky uplatnit na Součka opci a proměnit jeho hostování z pražské Slavie v přestup. Český mistr by měl za hráče inkasovat přes 400 milionů korun. Souček, jehož hostování vyšlo West Ham na 113 milionů korun, by se tím stal nejdražším českým fotbalistou v historii.

‚Do roka a do dne odejde do většího klubu.‘ West Ham je pro Součka přestupní stanice, věří Trpišovský

Číst článek

West Hamu v klíčovém záchranářském souboji skvěle vyšel úvod. Už v šesté minutě otevřel skóre Michail Antonio a navázal na svoje čtyřgólové představení v předchozím duelu proti Norwichi. O čtyři minuty později se hlavou přesně trefil Souček a zaznamenal svůj třetí gól v posledních pěti zápasech Premier League. Vedení „Kladivářů“ pojistil ještě před přestávkou krásnou střelou Declan Rice.

Krátce po změně stran sice snížil z dorážky Troy Deeney, ale další šance už Watford neproměnil. Po druhé prohře za sebou se tak přiblížil sestupu na tři body, naopak patnáctému West Hamu, za nějž kapitán Mark Noble nastoupil k pětistému utkání, stačí k jistotě záchrany uhrát ve zbývajících dvou zápasech bod.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
West Ham United - Watford 3:1 (6. Antonio, 10. Souček, 36. Rice - 49. Deeney).

Návrat Leedsu do ligy

Fotbalisté Leedsu se po 16 letech vracejí do nejvyšší anglické soutěže. Pomohla jim k tomu páteční prohra druhého West Bromwiche 1:2 s Huddersfieldem. Leeds má v čele druholigové tabulky dvě kola před koncem pětibodový náskok na West Bromwich, kterému zbývá už jen jeden zápas. Do Premier League přímo postoupí nejlepší dva týmy, další čtyři se utkají o zbývající volné místo.

Leeds útočil na postup už loni, ale tehdy ještě svěřencům argentinského trenéra Marcela Bielsy návrat mezi elitu unikl. Naposledy působil kdysi slavný klub v nejvyšší soutěži v sezoně 2003/04, o tři roky později sestoupil trojnásobný mistr ligy ještě o soutěž níž.

Pokud v sobotu třetí Brentford neporazí Stoke, zajistí si Leeds bez ohledu na výsledek svých zbývajících dvou zápasů první místo. Teoreticky může přímo postoupit i čtvrtý Fulham.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme