Konečně jsem skóroval, radoval se Souček po vítězné trefě. Trenér Moyes zažil další nápor na srdce

Už je to v poslední době jistota - v základní sestavě West Hamu nechybí čeští fotbalisté Vladimír Coufal a Tomáš Souček. Oba byli na hřišti v anglické lize i při poslední výhře nad Fulhamem 1:0, kterou gólem v závěru zařídil Souček. Bylo to ale drama až do posledních sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček střílí gól proti West Hamu.

Tomáš Souček střílí gól proti West Hamu. | Foto: Julian Finney | Zdroj: ČTK/AP

Kouč David Moyes se pousmál v rozhovoru pro klubovou televizi nad tím, že koncovky zápasů West Hamu nejsou v poslední době moc dobré pro jeho srdce. Pozitivně rozpumpovat trenérův tep nejdřív pomohl Tomáš Souček gólem na začátku nastavení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konečně jsem skóroval, radoval se Souček po vítězné trefě. Trenér Moyes zažil další nápor na srdce

„Konečně jsem skóroval a je to navíc vítězný gól, takže jsem velmi šťastný,“ vyprávěl pro klubovou televizi český reprezentant. 

Jednou už se přitom v letošní sezoně z gólu radoval, jenže po doteku soupeře označili rozhodčí jako vlastní. Tentokrát zase pro změnu videorozhodčí zkoumal, jestli nebyl při akci West Hamu ofsajd. Součka a jeho spoluhráče ale čekal ještě krizový moment.

Souček hrdinou West Hamu. Český záložník v nastavení rozhodl zápas s Fulhamem

Číst článek

V úplném závěru totiž Fulham kopal penaltu, jenže Lookmanovi se hodně nepovedl kop à la Panenka, takže brankář Fabianski jeho střelu v pohodě chytil. West Ham tak slavil výhru a srdce trenéra Moyese mělo za sebou další zážitek.

Tomáš Souček patřil podle různých hodnocení k nejlepším hráčům zápasu a na stránkách BBC měl dokonce nejlepší známku. Dobře si vedl i jeho spoluhráč Coufal, který od svého příchodu ze Slavie odehrál zatím všechna utkání.

Součka ale těšil hlavně týmový úspěch, díky kterému se jeho klub i po těžkých zápasech proti Liverpoolu, Tottenhamu nebo Manchesteru City drží ve středu tabulky.

„Pořád zůstáváme vysoko v tabulce a máme před sebou čtrnáct dní reprezentační přestávky,“ říkal spokojený Souček, jehož West Ham je po osmi zápasech jedenáctý.

Mirko Vasić, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme