Nejistá budoucnost českého útočníka Vydry. V týmu by si ho přáli mít fanoušci Burnley i Watfordu

Fotbalista Matěj Vydra slaví v neděli třicáté narozeniny. Jeden dárek si ale dopřál už v sobotu v zápase anglické Premier League. Klíčovou asistencí pomohl Burnley ke třem bodům na hřišti Watfordu, tedy v místě, kde při svém působení na ostrovech prožil své nejlepší angažmá. Na zápas o záchranu v anglické nejvyšší soutěži se vydal reportér Radiožurnálu.

Od zpravodaje z místa Watford Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Matěj Vydra

Fotbalový útočník Matěj Vydra | Foto: News Images | Zdroj: Reuters

Když hlasatel na stadionu Vicrage Road v severním Londýně četl před zápasem jména hráčů hostujícího Burnley, jen jeden hráč si zasloužil potlesk i od příznivců domácího klubu. Byl to český útočník Matěj Vydra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Martina Minhy z fotbalového zápasu Watfordu proti Burnley

Watfordu totiž patřil od roku 2012 do roku 2016 a celkem za něj nastřílel 36 gólů. Jak bývá v Anglii zvykem, fanoušci tu na úspěšné hráče nezapomínají.

„Vydru si pamatuji. Pro nás byl skvělým hráčem, který v našem dresu vstřelil spoustu gólů. Teď má skvělou formu a víme, že mu v létě končí v Burnley smlouva. Byl bych nadšený, kdyby se do Watfordu vrátil,“ řekl Radiožurnálu fanoušek Watfordu Elliott, který je hrdým držitelem sezonní vstupenky už čtrnáctým rokem.

Od roku 2018 si Vydra za Burnley během necelé stovky soutěžních startů připsal 12 branek a 10 asistencí, v týmu povětšinou plnil roli náhradníka. U fanoušků klubu ze severní Anglie je ale přesto velmi oblíbený.

 „Milujeme Matěje Vydru, je to naše superstar. Potkali jsme ho před dvěma roky na večeři, seděl tam sám a my ho nechali vstát, aby se s námi vyfotil. Byl velmi milý,“ řekla Radiožurnálu s úsměvem Jannet, fanynka Burnley.

„Je to skvělý hráč. Je jiný než naši ostatní útočníci, protože je strašně rychlý a dobrý na balonu. Moc chceme, aby zůstal u nás v týmu. Podle mě zůstane, pokud se udržíme v Premier League,“ doplnil její manžel Andrew. Se ženou přijel podpořit svůj tým fanouškovským autobusem i přesto, že cesta z hrabství Lancashire do Londýna trvá více než 4 hodiny.

Vyplatilo se, Burnley otočilo s Watfordem nepříznivý stav duelu a nakonec vyhrálo 2:1. A to i díky asistenci českého útočníka, který ve vínovém dresu odehrál 92 minut.

Matěj Vydra asistoval u vítězného gólu Burnley

Burnley je tak 4 kola před koncem soutěže na 16. nesestupovém místě a zatím to vypadá tak, že si i příští sezonu zahraje anglickou Premier League. Otázka je, jestli součástí klubu bude stále Matěj Vydra.

Martin Minha, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme