Série West Hamu je u konce, porážce s Liverpoolem nezabránilo ani české duo. Tuchel má první výhru

Muhammad Salah pomohl Liverpoolu dvěma góly k vítězství 3:1 v 21. kole anglické fotbalové ligy na hřišti West Hamu. Za poražené odehráli celý zápas Tomáš Souček i Vladimír Coufal. Kladiváři přišli o sérii šesti vítězných soutěžních zápasů v řadě. Chelsea vyhrála poprvé pod novým trenérem Thomasem Tuchelem. Na svém stadionu porazila Burnley 2:0 a utnula šňůru tří domácích ligových duelů bez výhry.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 22:33 31. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Liverpoolu Muhammad Salah

Útočník Liverpoolu Muhammad Salah | Foto: CLIVE ROSE | Zdroj: Reuters

Liverpool nastoupil bez několika zraněných opor, kromě dlouho absentujícího Virgila van Dijka nebyli trenérovi Jürgenu Kloppovi k dispozici ani Fabinho či Sadio Mané. Roli tahouna na sebe vzal Salah, který poprvé otevřel hlubokou obranu Kladivářů až přesným obstřelem v 57. minutě.

Střelecký lídr a král vzdušných soubojů. Souček znovu sklízí chválu, Moyes ocenil jeho charakter a vůli

Číst článek

Nedlouho poté se egyptský reprezentant radoval znovu, když využil rychlého kontru po ubráněném rohovém kopu soupeře. Salah tak dosáhl na metu 20 branek ve všech soutěžích v sezoně, kterou překonal ve čtyřech ročnících v řadě, což v dresu Liverpoolu naposledy dokázal v 80. letech nejlepší střelec v historii Reds Ian Rush.

Vítězství Liverpoolu v 84. minutě ještě stvrdil Georginio Wijnaldum, snížení Craiga Dawsona o tři minuty později už na výsledek vliv nemělo.

West Ham je stále na pátém místě, protože Tottenham podlehl 0:1 Brightonu. Liverpool se posunul na třetí pozici a na vedoucí Manchester City ztrácí čtyři body.

Chelsea spasili obránci

V prvním zápase pod taktovkou německého kouče Tuchela proti Wolverhamptonu (0:0) Chelsea i přes jasnou střeleckou převahu neskórovala a i tentokrát spoustu šancí nevyužila.

Úvodní gól obstaral ve 40. minutě kapitán César Azpilicueta, který se trefil poprvé po roce. Pojistku přidal další obránce Marcos Alonso, který oslavil brankou teprve čtvrtý ligový start v ročníku. V základní sestavě Burnley nastoupil útočník Matěj Vydra a odehrál 57 minut.

Kanonýr Leedsu Patrick Bamford zařídil gólem a dvěma asistencemi obrat a vítězství nováčka soutěže 3:1 na hřišti třetího Leicesteru. Lišky se ujaly vedení ve 13. minutě, kdy se prosadil se Harvey Barnes. Leeds ale rychle vyrovnal, Bamfordovu přihrávku zužitkoval Stuart Dallas.

Hosté dokonali obrat po půli díky Bamfordově trefě a nahrávce Jacku Harrisonovi, který výhru United zpečetil. Leeds je i díky nedělnímu výsledku druhým nejlépe skórujícím týmem venku, kde dal 22 branek. Bamford je s 11 góly na třetím místě v tabulce střelců.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Chelsea - Burnley 2:0 (40. Azpilicueta, 84. Alonso), Leicester - Leeds 1:3 (13. Barnes - 15. Dallas, 70. Bamford, 84. Harrison), West Ham United - Liverpool 1:3 (87. Dawson - 57. a 68. Salah, 84. Wijnaldum), Brighton - Tottenham 1:0 (17. Trossard).

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme