Rekordman Rooney ukončil kariéru, u fotbalu ale zůstává. Dál bude trénovat druholigové Derby

Bývalý anglický reprezentant Wayne Rooney ukončil fotbalovou kariéru a stal se trenérem Derby, kde pětatřicetiletý útočník dosud působil jako hrající kouč. S druholigovým anglickým klubem podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Derby Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rooney přišel do Derby loni v lednu a ve 35 soutěžních zápasech vstřelil sedm gólů. Od listopadu, kdy byl odvolán Phillip Cocu, vedl tým jako dočasný trenér v devíti utkáních s bilancí tři vítězství, čtyři remízy a dvě porážky. „Berani“ jsou v tabulce na 22. místě znamenajícím sestup.

Brzy inkasovaný gól i klidnění emocí. Čech zažil v rezervě Chelsea vítězný návrat do branky

Číst článek

„Navzdory ostatním nabídkám jsem instinktivně věděl, že Derby County pro mě má místo. Je velká pocta dostat příležitost následovat trenéry jako Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard a Phillip Cocu,“ uvedl Rooney pro klubový web.

„Mohu všem slíbit, že spolu s realizačním týmem nenechám kámen na kameni, abych naplnil potenciál, který jsem poznal za posledních 12 měsíců v tomto klubu,“ doplnil s 53 góly historicky nejlepší střelec anglické reprezentace.

Rooney si největší jméno udělal v Manchesteru United, kam v roce 2004 jako osmnáctiletý mladík přišel z Evertonu. Za „Rudé ďábly“ během 13 let nastřílel 253 soutěžních branek a překonal klubový rekord legendárního Bobbyho Charltona, jehož maximum vylepšil i v národním týmu.

Rooney s United mimo jiné pětkrát vyhrál anglickou Premier League a jednou Ligu mistrů a Evropskou ligu, jeden triumf přidal v Anglickém poháru a tři v Ligovém poháru.

Quite the #PL career...

👕 491 appearances
⚽️ 208 goals
🅰️ 103 assists
🏆 5 titles
🥇 1 Player of the Season https://t.co

14:57 – 15. 01. 2021

861 5482

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme