'Jeden z nejhezčích gólů, co jsem kdy dal.' Wayne Rooney završil hattrick z vlastní poloviny

Wayne Rooney se opět připomněl fotbalové Anglii. V záchranářském souboji mezi Evertonem a West Hamem dal hattrick při vítězství 4:0. Před zraky nastupujícího manažera klubu Allardyceho navíc jasnou výhru pojistil padesátimetrovou střelou.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byl to jeden z nejhezčích gólů, jaký jsem kdy dal. A byl to skvělý moment, můj první hattrick za Everton,“ řekl po zápase Wayne Rooney BBC o momentu ze 66. minuty.

Zákaz řízení a 100 hodin veřejných prací. Wayne Rooney dostal trest za řízení v opilosti

Číst článek

Útočník využil vyběhnutí gólmana West Hamu Joea Harta, který před dotírajícím hráčem Evertonu vyběhl z vlastního pokutového území a odkopl míč za půlku, tam byl připraven Rooney, který prvním dotykem trefil míč přesně tak, jak potřeboval.

Po třech vteřinách ve vzduchu míč zapadl přesně doprostřed opuštěné branky a běžel slavit. Právě dovršil svůj první hattrick po 2272 dnech, naposledy dal tři góly v jednom zápase Premier League v září 2011.

„Užili jsme si to. Potřebovali jsme vyhrát. Chtěli jsme také ukázat, že nejsme špatní fotbalisté, a myslím, že především v první půli se nám to povedlo. Byl to první krok na cestě k lepšímu umístění v tabulce," těšilo Rooneyho. Výhrou se Everton posunul na 13. místo, zato West Ham je až osmnáctý.

Cesta za hattrickem přitom Rooneymu nezačala pohodlně. V 18. minutě mu Hart chytil penaltu. Byl to už jeho devátý neproměněný pokutový kop v lize, jenže míč se mu odrazil zpět na hlavu, a tak pohodlně otevřel skóre.

Druhou domácí výhru za sebou viděl i Sam Allardyce, který by se měl stát novým manažerem „Toffies“. Naopak manažerovi West Hamu Davidu Moyesovi se proti bývalému klubu nedaří. Od chvíle, co Everton v roce 2013 opustil, prohrál všech pět zápasů při skóre 0:12.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme